Reactie De fauw: "Niet te lang bij stilstaan"

De fauw: "Niet te lang bij stilstaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ging in Jan Breydel met 1-3 onderuit tegen Maribor. Daardoor wordt Europese kwalificatie stilaan moeilijk, al weet je in voetbal nooit.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Dit is het hoogste niveau en Europees voetbal. Dan mogen foutjes niet gebeuren, zoals we er vandaag enkele hebben gemaakt", aldus De fauw. "En dan weet je dat het moeilijk gaat worden, ook al waren we niet slecht begonnen."

Een van die foutjes zorgde meteen voor het eerste doelpunt: "We wilden rustig uitvoetballen. Meestal lukt dat wel en loopt het goed af, vandaag ging het eens fout. Dat kan eens gebeuren, al mag het niet. We mogen hier niet te lang blijven bij stilstaan."

"Doelpunt niets speciaals"

De fauw maakte onderweg wel zijn eerste Europese doelpunt ooit: "Dat is niets speciaals, zelfs niet echt leuk meegenomen, gewoon een feitje. De wedstrijd op zich was belangrijker", aldus de verdediger.

De rechtsback was opvallend aanwezig vandaag in het offensieve gedeelte van Essevee: "De backs kregen vandaag extra ruimte omdat Maribor in een ruit speelde op het middenveld. Dat was vandaag misschien wat meer dan anders, maar dat is altijd ons spel een beetje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties