"Eerste stap richting medebestuur"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Eerste stap richting medebestuur"
Foto: © SC

De fans van Lierse SK haalden de voorbije maanden een belangrijke slag thuis. Er werd op Het Lisp een charter ondertekend dat de aanhang meer inspraak moet geven in de beslissingen. "Er werd dan ook niet over één nacht ijs gegaan."

Door Cédric De Volder

In Duitsland is de term ‘supportersparticipatie’ ingeburgerd in het dagelijkse voetballeven. Bijna elke voetbalclub moet een beslissing laten goedkeuren door een ‘Commissie van Fans’ vooraleer ze ook kan worden uitgevoerd. In Vlaanderen is derdeprovincialer YB SK Beveren een bekend voorbeeld, maar ook de aanhang van Lierse SK zette een eerste stap richting medebestuur.

“We spreken hier natuurlijk niet over supportersparticipatie”, vertelt Marc De Noël. “Maar het charter is een eerste stap richting medebestuur. We zijn momenteel nog aan het kruipen. Pas daarna gaan we stappen. Lopen is vooralsnog niet aan de orde. Maar dat wil ook zeggen dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan.”

"Lopen is vooralsnog niet aan de orde"

Momenteel zijn vooral enkele details afhankelijk van de goedkeuring van de fans. “Maar zo’n zaken zijn net heel belangrijk voor een supporter”, gaat de voorzitter van de Supportersfederatie van De Pallieters verder. “Ik spreek nu over zaken als de nieuwe shirts of een clubmuseum. ‘Passie & Traditie’ is al jaren dé slogan van Lierse SK en we willen onze club op die manier zien voortbestaan.”

Vorig seizoen was er regelmatig onrust op Het Lisp. De prestaties bleven onder de maatstaf en vooral het beleid van Maged Samy werd op de korrel genomen. “En op die manier ontstonden twee kampen”, besluit De Noël. “In maart jongstleden organiseerden we dan maar een Praatcafé met Samy en Walter Grootaerts. Het is de bedoeling om in de toekomst kritiek en onvrede een plaats te geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties