Feyenoord maakt verschil in de tweede helft

Joris De Wolf

Ook Feyenoord kwam vanavond in actie in de Nederlandse beker. HSV Hoek was de tegenstander. De Rotterdammers maakten het verschil in de tweede helft en wonnen uiteindelijk eenvoudig met 3-0.

Na de recentlijke een op zes in de competitie was Feyenoord het aan zijn supporters verplicht om tegen HSV Hoek, dat uitkomt in de Nederlandse Hoofdklasse (vergelijkbaar met onze vierde klasse), er een doelpuntenfestijn van te maken.

De bezoekers waren met drie Belgen in de basis gestart. Bij Feyenoord begon Anderlecht-huurling Samuel Armenteros aan de wedstrijd. Pas na een halfuur spelen vonden de Rotterdammers een eerste keer een gaatje in de Hoekse verdediging. Vandepitte verschalkte zijn eigen doelman waardoor Feyenoord ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de koffie was het spelpijl niet veel beter. De supporters moesten wachten tot voorbij het uur. In vijf dolle minuten kon de Feyenoord-aanhang tweemaal juichen. Bakkal en Te Vrede brachten de eindstand op 3-0. Feyenoord kon niet overtuigen, maar deed wat het moest doen.