Interland Nederland-Hongarije gemanipuleerd?

Leander Mespreuve
| 0 reacties
Interland Nederland-Hongarije gemanipuleerd?
Foto: © SC

Vorige maand verloor Hongarije kansloos met 8-1 tegen Nederland tijdens een kwalificatieduel voor het WK in Brazilië komende zomer. Volgens Paul Rooij werden er astronomische bedragen ingezet op deze wedstrijd, onthult hij in De Telegraaf.

Paul Rooij wordt aanzien als een van de spilfiguren van de internationale gokmaffia in het voetbal. De Nederlander is de oprichter van een goksyndicaat die spelers en scheidsrechters omkoopt om zo gigantische bedragen op te strijken.

“Matchfixing komt overal voor”, begon hij zijn betoog aan De Telegraaf. “Er is net zoveel matchfixing in Nederland als in de grotere omringende voetballanden. Als ik een dag achter mijn computer zit, zie ik welke matchen gemanipuleerd worden.”

“De interland Nederland – Hongarije is hier een mooi voorbeeld van”, aldus Rooij. "Ik ben benieuwd wat de resultaten van het onderzoek zullen zijn. Er werden grote weddenschappen afgesloten voor een overwinning met een ruim doelpuntensaldo (4+) in het voordeel van Nederland.”

“Bovendien is Hongarije het land waar matchfixing de vrije loop gaat. Gans de competitie is in handen van de gokmaffia. Bewijs hiervoor is dat er enkel lage weddenschappen kunnen afgesloten worden voor dergelijke matchen. Het merendeel van de spelers maakt ook deel uit van de nationale selectie”, besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties