Rapid Wien scoort vlot, ook met tien man

Rapid Wien heeft een goede generale repetitie afgewerkt voor het duel komende donderdag tegen KRC Genk. De Oostenrijkers haalden het met 4-2 van het bescheiden Admira.

Hekkensluiter Admira nam op het veld van Rapid de beste start. Na twaalf minuten kwamen de bezoekers immers op voorsprong via Novota. Nog voor de pauze boog de thuisploeg de achterstand echter om. Hofmann scoorde twee keer (waarvan één penalty) en zorgde zo voor de 2-1 ruststand.

De tweede helft begon dramatisch voor Rapid Wien. Na amper twee minuten werd Dibon met rood van het veld gestuurd en vlak daarna kwam Admira op gelijke hoogte via Schicker. Ondanks de man minder ging de komende tegenstander van Genk op zoek naar de drie punten, en met succes. Halfweg de tweede helft bracht Burgstaller de thuisploeg opnieuw op voorsprong en in de slotminuut zorgde Boskovic voor de bevrijding.

Dankzij deze zege is Rapid Wien voorlopig tweede, op acht punten van koploper Salzburg. Op de eigen website geeft de club alvast aan dat de overwinning vertrouwen geeft voor het duel tegen Genk. “Jetzt kann Genk kommen!”, klinkt het in Wenen.