Reactie Pedersen: "Nog nooit zo'n slecht veld gezien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Pedersen: "Nog nooit zo'n slecht veld gezien"
Foto: © SC

AA Gent verloor vandaag in eigen huis met het kleinste verschil van Standard Luik. Nicklas Pedersen kwam erg dicht bij een knappe goal, maar hij zag zijn schot uiteenspatten op de lat. Verder schrok hij van het veld.

Sander De Graeve in Gent

"Dat veld is echt een ramp. Ik kreeg een goeie bal van Privat, maar stond plots in zo'n gat." (Toont met zijn handen een opening van zo'n twintig centimeter). "Dat zag ik nog nooit op een voetbalveld. Ik ben geen specialist als het over gras gaat, maar dit is echt niet goed genoeg. Dit is het slechtste veld waar ik ooit op speelde."

Pedersen maakte bijna een goal à la Van Basten. Hij werd deze week al door zijn coach vergeleken met de Nederlandse grootheid. "Eerlijk gezegd heb ik nog niet veel van Van Basten gezien. Morten Olsen maakte die vergelijking ook al. Het was jammer dat die bal op de lat ging, maar zulke ballen gaan er bij ons op dit moment nu eenmaal niet in. Een penalty had ook wel gemogen."

Penalty-fases

Pedersen had het over twee fases. "Ik kreeg een slag in de zestien en ik trapte een verschrikkelijk slecht schot op de arm van Van Damme. Dat was wel dicht bij zijn lichaam. Ik moet de beelden nog bekijken, maar we mogen het niet op de ref steken."

De spits ziet wel dat het al beter gaat met Gent. "We hebben enkel wat meer vertrouwen nodig, maar dat krijg je alleen door te winnen. Volgende week hebben we opnieuw een moeilijke match op bezoek bij Charleroi."

"Ben het beu om te verliezen"

Het telkens maar verliezen zit Pedersen alvast hoog. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt, twee maand zonder zege. Wanneer Bernd (Thijs, nvdr.) de kleedkamer binnenkwam zei ik hem dat ik het beu ben om altijd maar te verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties