Matthys: "Hebben gewoon een klik nodig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Matthys: "Hebben gewoon een klik nodig"
Foto: © SC

Zaterdag trekt RAEC Mons naar KV Oostende voor een duel op het scherpst van de snee. Voor de rode lantaarn is een verlies simpelweg geen optie. "Het kan een bevrijdende wedstrijd worden", is Tim Matthys hoopvol.

Cédric De Volder in Bergen

RAEC Mons is aan een horrorseizoen bezig. De Draken dragen momenteel de rode lantaarn en sprokkelden dit seizoen slechts drie puntjes. De kloof met KV Oostende en Waasland-Beveren bedraagt ondertussen al negen eenheden. En laat Bergen nu net voor een verplaatsing staan naar de Belgische kust. Wordt het de wedstrijd van de laatste kans?

Ook Tim Matthys beseft maar al te goed dat het een levensbelangrijk duel wordt. Toch toont de Gentenaar zich hoopvol. “Het kan een bevrijdende wedstrijd worden. We hebben nu eenmaal die klik nodig om de motor op toerental te krijgen. Of we rekening houden met een verlies in het Albertpark? Nee, dan blijf je beter thuis. Al besef ik maar al te goed dat een puntje meegrabbelen op verplaatsing niet slecht zou zijn.”

"POIII? Geef ons maar gewoon die veertiende plaats"

“We zijn bovendien nog lang niet dood”, gaat de middenvelder onverstoord verder. “Twee overwinningen zijn genoeg om opnieuw tussen de mensen te staan. Bovendien wil ik zaterdag graag winnen van Cédric Berthelin en Tom Van Imschoot. Ik heb nog steeds een geweldig contact met hen. Of ik al een sms’je heb gestuurd? Nee, er is geen reden om elkaar te plagen.” (lacht)

De situatie van de Henegouwers doet denken aan het parcours dat Cercle Brugge vorig seizoen aflegde. “Al ben ik van mening dat we meer kwaliteit in de rangen hebben dan Cercle destijds”, besluit Matthys. “Of ik wil tekenen voor het behoud in de Jupiler Pro League via POIII? Geef ons dan maar gewoon die veertiende stek.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties