Moet Alderweireld beginnen vrezen voor zijn basisplaats?

Moet Alderweireld beginnen vrezen voor zijn basisplaats?
Foto: © SC

Toby Alderweireld speelt niet veel bij Atlético Madrid en dat begint toch een beetje een probleem te worden voor de nationale bondscoach. Die heeft de laatste weken immers intensief rechtsachters gescout.

Voor de oefeninterlands tegen Colombia en Japan haalde Wilmots al Thomas Meunier bij de selectie omdat Guillaume Gillet geblesseerd is. Maar ook Anthony Vanden Borre wordt gevolgd en daarnaast is er nog Cavanda die het goed doet bij Lazio. Al heeft Wilmots met die laatste wel een probleem omdat hij zich bij de beloften niet altijd naar behoren gedroeg.

Alderweireld zelf kwam nog maar tot twee officiële matchen bij Atlético, maar had er bij zijn vorige doorgang bij de nationale ploeg wel een goed oog in. "Mijn kansen zullen sowieso komen", vertelde hij toen. "De trainer wil dat ik eerst het systeem helemaal door heb om daarna in te brengen."

Mooie woorden, maar het duurt nu toch wel lang vooraleer Alderweireld zijn basisstek vast heeft en dat ziet ook Wilmots. "Momenteel is er nog geen probleem, maar dat zullen we binnen acht maanden nog eens bekijken", aldus de bondscoach. Alderweireld weet alvast wat hem te doen staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties