Reactie Canesin: "Egoïstischer zijn voor doel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Canesin: "Egoïstischer zijn voor doel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende diende RAEC Mons vanavond een heuse mokerslag toe. Fernando Canesin Matos toonde zich de regisseur van een 2-0-overwinning. "We hebben een directe concurrent verslagen."

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende won vanavond dé zespuntenwedstrijd tegen RAEC Mons met 2-0. Vooral Fernando Canesin Matos toonde tegen De Draken dat hij een pak wedstrijden bij RSC Anderlecht op het palmares heeft staan. "Ik had eigenlijk een voet in elk doelpunt", lacht de Braziliaan. "Ik ben blij dat ik nog eens kon tonen wat ik in mijn mars heb. Ik heb nu wel twee weekjes verlof verdiend."

"We hadden eigenlijk een derde doelpunt moeten maken", gaat de huurling verder. "In dat opzicht moet ook ik nog egoïstischer zijn voor doel. Maar de drie punten zijn binnen en vandaag telde de manier waarop helemaal niet. Wat er gebeurde bij die strafschopfase? De speler van Bergen raakt me en ik zag dat de scheidsrechter zou gaan fluiten, dus ik ging tegen de grond."

"Hopelijk haal ik einde van seizoen"

Frederik Vanderbiest haalde zijn goudhaantje in de tweede helft naar de kant. "Ik loop de laatste weken te voetballen met een kwaaltje aan de knie. Ik heb geen last meer, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Hopelijk haal ik het einde van het seizoen, hé. Ik voel me alvast honderd procent."

The Kustboys lijken meer en meer in staat om play-off III te ontlopen. Bovendien werd vanavond met de Henegouwers een rechtstreekse concurrent uitgeschakeld? "Ik hoop inderdaad dat de trein nu vertrokken is", besluit Canesin. "Maar het is belangrijk om de focus nu al op die terugronde te gaan stellen. Bergen is in mijn ogen nog niet uitgeschakeld. Ze toonden in de tweede helft dat ze over een sterk elftal beschikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties