Duchâtelet laat niet over zich lopen

Duchâtelet laat niet over zich lopen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zit er bovenarms op tussen Racing Genk en Standard. De twee besturen kunnen elkaars bloed wel ruiken nadat de Jamaicaan Bailey door de Rouches werd weggeplukt. Vooral omdat elk van hen een ander verhaal ophangt over de feiten.

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet vertelt immers een heel andere versie. "Het is vooral Genk zelf dat in de zaak-Bailey in de fout is gegaan. Met Dirk Degraen die tegen mij heeft gelogen. Het was ook Degraen zelf die oorlog wilde binnen de G5. Dan moet je de gevolgen maar dragen", doet hij het verhaal in Het Belang van Limburg.

De voogd van Bailey, Craig Butler, kwam hem volgens Duchâtelet zelf aanbieden bij Standard. "De Jamaicanen zijn bij ons aangekomen omdat ze zeer misnoegd waren over de handelswijze van KRC Genk. Craig Butler werd zwaar onder druk gezet om de aansluitingspapieren te tekenen. Dat weigerde hij. Butler vroeg ook een kopie van het contract dat Leon Bailey tekende. Dat heeft hij van KRG Genk nooit gekregen. Daarom filmde hij de ondertekening van het contract en zette hij het filmpje op YouTube."

"Niet eens onderhandeld over mogelijk contract"

"Ik zal alles eens op een rij zetten. Nadat de Jamaicanen bij ons waren geland, hebben we hen stage laten lopen. Op een gegeven moment dook Gunter Jacob daar ongevraagd op om te zien welke oefenstof we hen gaven. Wij hebben hem toen vriendelijk, doch dringend verzocht de Académie te verlaten. Daarna kreeg ik een telefoontje van Dirk Degraen die wilde weten wat onze plannen waren met Bailey. Hij zei me dat de Jamaicanen niet te vertrouwen waren, dat hij hen regelmatig op een leugen betrapte."

"Je moet kiezen wie je wil vertrouwen. Mij of de Jamaicanen. We hebben trouwens een contract met Bailey, zei Degraen. Wel, we hebben dat onderzocht en KRC Genk had geen geldig contract met Bailey. Dus was het niet Butler, maar wel Degraen die gelogen heeft. Daarna zijn we gaan uitzoeken of een wettelijke verblijfsvergunning in België voor Bailey en Butler mogelijk was. Toen dat niet mogelijk bleek, hebben ze onze Académie weer verlaten. We hebben niet eens onderhandeld met hen over een contract."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties