Rapide Lebbeke haalt driepunter bij Melsele

Gentil Dossche
| 1 reacties
Rapide Lebbeke haalt driepunter bij Melsele
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een grote collectieve inzet is Rapide Lebbeke er in geslaagd de volle buit mee naar huis te nemen al kon Svelta Melsele aanspraak maken op een gelijkspel. Het lokale doelhout bleek echter een te grote hinderpaal.

Nieuwe coach Chris Van Trappen had organisatorisch enkele wijzigingen ingevoerd en dat leverde snel resultaat. Pieter-Jan Haegeman bediende Yannick Van Impe en die knalde onhoudbaar in de verste hoek (4’). Rapide ging door op zijn elan en Jordy Franssens moest zich tonen. De thuisportier ging plat op een knal van Kevin Janssens (8’), pareerde een vlam van Lendert Putteman (11’) en was attent op een vrije trap van Peter De Pauw (16’). Aan de overzijde zette Joost Smet beide vuisten van Dieter Malfait roodgloeiend (18’). Van Impe kopte een voorzet van Dimitri De Maeyer naast (21’). De bezoekers namen gas terug en Svelta kreeg de bovenhand. Jordy Cathoir kopte een verre inworp naast (39’) en Smet poeierde een vrijschop op de binnenkant van de paal (43’). Even later vlamde ook Pieter Vervaet een afvallende bal op de binnenkant van het doelhout.

Ook na de koffie zorgde Rapide voor het eerste succesvolle gevaar. De vrijlopende Van Impe legde achteruit tot bij Pieter-Jan Haegeman en die knalde mooi binnen (53’). Melsele reageerde met een loeier van Smet maar Malfait had een parade in huis (61’). Van Impe kogelde de bal naar de kruising maar die spatte uiteen op de dwarsligger (62’). Svelta reageerde via Davy Van Den Nieuwenbriel die echter naast besloot (69’). Matthias Lambrecht zocht en vond het hoofd van Jordy Cathoir en die kopte het leder in de winkelhaak (71’). Haegeman vlamde een voorzet van Jorden Verheire in de wolken (72’). Smet miste de goede richting (75’) en Malfait was attent op een poging van Vervaet (80’). Nils Van Delm liet een voorzet slim aan zich voorbijgaan en Peter De Pauw katapulteerde de bal tegen de netten (81’). Melsele zette alles naar voor en bij een geharrewar voor doel raakte een bezoeker de bal met de hand. Joost Smet trapte de penalty feilloos binnen (88’). In blessuretijd moest Franssens nog een schot van Verheire uit de benedenhoek ranselen.

Volgende zaterdag trekt Melsele naar Maldegem en is Rapide Lebbeke gastheer voor Laarne-Kalken.

Svelta Melsele: Jordy Franssens, Liessens, Jyrki Franssens, H. De Maeyer, Vanhaecht, Smet, Van den Nieuwenbriel, Suy (11’ Lambrecht), De Moor (58’ Erkoc), Vervaet (87’ Van Goethem), Cathoir.

Rapide Lebbeke: Malfait, D. De Maeyer, De Ridder, De Visscher, Van Delm, Haegeman, Putteman, Cooreman (83’ Wauters), De Pauw, Janssens (72’ Verheire), Van Impe.

Doelpunten:4’ Van Impe 0-1, 53’ Haegeman 0-2, 71’ Cathoir 1-2, 81’ De Pauw 1-3, 88’ Smet 2-3

Kaarten: geel: 30’ Cathoir, 83’ Smet, 87’ D. De Maeyer. Scheidsrechter: Niels De Ruyck 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties