Nieuw omkoopschandaal in België?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Nieuw omkoopschandaal in België?
Foto: © SC

Er is mogelijk sprake van een nieuw omkoopschandaal in het Belgische voetbal. In een reportage van The Daily Telegraph liet een verdachte zicht ontvallen dat er onder meer in de Belgische en Franse competitie sprake is van matchfixing.

Dat doet ons natuurlijk meteen terugdenken aan de Gokchinees, die tussen 2004 en 2006 verantwoordelijk was voor heel wat matchfixing in het Belgische voetbal. Dat proces sleept al jaren aan en Zheyun Ye lijkt wel van de aardbol verdwenen.

Wie speelde toen een rol?
Het is vooralsnog niet duidelijk of er net als enkele jaren geleden opnieuw spelers en coaches betrokken zijn bij de matchfixing. Toen werden onder andere Gilbert Bodart, Paul Put, Laurent Fassotte, Marius Mitu, Patrick Deman, Cliff Mardulier en Laurent Delorge benaderd om wedstrijden te manipuleren.

Anderlecht, de club die Mitu en Delorge inlijfde zonder dat het afwist van het omkoopschandaal, ontsloeg beide spelers op staande voet. Bij Lierse mochten Mardulier, Fassotte en assisten-coach Deman opkrassen.

Paul Put
Paul Put, die na zijn periode bij Lierse aan de slag was bij wijlen Moeskroen, werd dan weer de laan uitgestuurd. Hij zou later ook levenslang geschorst worden door de KBVB, waardoor een trainerscarrière in België onmogelijk werd voor de huidige bondscoach van Burkina Faso.

Op dit moment is er nog maar weinig geweten over het nieuwe omkoopschandaal, maar wellicht wordt er in de volgende weken en maanden meer duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties