"Er heerst op dit moment heel wat stress op Sclessin"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 45 reacties
"Er heerst op dit moment heel wat stress op Sclessin"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard won afgelopen weekend ruim op het Lisp. Lierse moest in totaal vijf doelpunten incasseren, maar toch is het nog steeds onrustig bij De Rouches. Het beste bewijs daarvan is dat Mpoku en Vainqueur het met elkaar aan de stok kregen tijdens de wedstrijd.

Na één van de doelpunten wees Vainqueur zijn ploegmaat Mpoku op zijn plichten. Die reageerde met een slag, waarna Vainqueur op zijn beurt reageerde met een trap richting de jonge Belg. “Dat kan gewoon niet”, aldus ex-speler Eric Deflandre aan Voetbalkrant.com.

"Er heerst op dit moment heel wat stress op Sclessin"

“Het mag al zeker niet gebeuren als je aan het winnen bent. Dat is niet goed voor het imago van de spelers en de club. Maar ik heb de indruk dat er heel wat stress heerst op Sclessin, onder meer door de rotatie van Luzon.”

Maar de voormalige Rode Duivel benadrukt dat hij niet tegen het rotatiesysteem van de Israëlische oefenmeester is. “Neen, zeker niet. Toen ik voor Lyon uitkwam hanteerde de coach ook zo’n systeem. Dat ging toen goed, omdat we net als dit Standard een brede kern hadden met veel spelers van hetzelfde niveau.”

"Standardsupporters willen enkel spelers die er 100% voor gaan"

Standard laat zich dit seizoen meer dan ooit ook opmerken door zijn fysieke spel. Knokken, knokken en nog eens knokken. Dat uit zich ook in de statistieken. William Vainqueur verzamelde al zeven gele en twee rode kaarten. “Dat is eigen aan Standard, hé. Dat is altijd zo geweest, ook in mijn tijd.”

“Dit seizoen is het af en toe héél stevig, maar dat is wat het publiek ook eist van de spelers. De supporters willen alleen maar spelers die er 100% voor gaan. Je techniek mag dan nog goed zijn, als je niet hard genoeg werkt dan hoeven ze je niet. Het publiek heeft liever een speler met minder kwaliteiten die er vol tegenaan gaat dan andersom”, besluit Deflandre.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties