Reactie Futsal: Chaibai: "Die laatste minuten moeten beter"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Futsal: Chaibai: "Die laatste minuten moeten beter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aanvoerder Karim Chaibai speelde vanavond zijn honderdste interland voor de nationale zaalvoetbalploeg, maar kon dat niet vieren met een overwinning. Futsal België gaf net als gisteren een voorsprong weg in het absolute slot. Chaibai wil dat de ploeg er lessen uit trekt.

Sander De Graeve in Lommel

"Ik ben tevreden over ons spel, maar niet over het resultaat. Het is duidelijk dat we moeten werken aan onze laatste minuten, we kunnen een score moeilijk vasthouden. Het is goed dat het nu gebeurt, zo kunnen we eraan werken met het oog op het EK", aldus Chaibai.

"Ik weet niet of het aan de organisatie dan wel de fysieke paraatheid ligt. Het is erg belangrijk dat we eraan werken. Gisteren slikten we zelfs twee goals in minder dan twee minuten. elke seconde is belangrijk, zeker omdat de chrono stopt wanneer het spel stilligt."

"Zo ver mogelijk geraken op het EK"

Het bleef wel een speciaal gegeven, die honderdste cap. Chaibai werd vooraf ook geëerd en kreeg een shirt. "Het was een speciale dag voor mij", aldus de aimabele kapitein. "Ik kom nu op ongeveer dezelfde hoogte als iconen zoals Karim Bachar en dat doet deugd."

Met zijn ervaring kan hij de progressie van de nationale ploeg goed inschatten. "We zijn veel verbeterd, ook op organisatorisch vlak. Wat we kunnen doen op het EK? We gaan het match per match bekijken en gewoon zo ver mogelijk proberen geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties