Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Achter de Kazerne
Hyland voorkomt verlengingen in slotminuut

Genk was in een zwakke eerste helft de betere ploeg en kwam ook op voorsprong via Kumordzi. Na enkele wissels kwam KV Mechelen in de tweede op dreef en maakte gelijk, maar liet dan te veel kansen liggen en in de slotfase zorgde Hyland voor een koude douche.

Johan Walckiers in Mechelen

Harm Van Veldhoven kon geen beroep doen op Sheldon Bateau, maar Genk had af te rekenen met de meeste blessurelast. Daardoor kregen jongens als Pieter Gerkens (19) en Ayub Masika hun kans. Het was KV dat de beste start nam en ook op voorsprong had kunnen komen, maar Mokulu nam het geschenk van Koulibaly niet in dank aan en zag zijn gekraakt schot in de handen van Van Hout terechtkomen.

Mokulu: weer ondermaats

Tien minuten had Malinwa het betere van het spel, maar dan kwam Genk onder stoom en moest de thuisploeg wijken. Grote kansen bleven uit tot Ayub zich liet opmerken met een pijlsnelle actie op rechts, maar zijn schot was dan weer ondermaats. KV dat achteruit zakt , is trouwens nooit een goed teken en dat werd ook deze keer weer bevestigd. Een splijtende pass van Kara belandde bij Kumordzi die alleen voor Pacovski niet faalde: 0-1.

KV probeerde weer te gaan voetballen, maar dat legde dan weer een ander probleem bloot. Tot aan de zestien allemaal geen probleem, maar dan moet je een spits hebben die met de rug naar de goal kan spelen en dat lijkt Mokulu helemaal verleerd te zijn. De aanvaller kreeg genoeg ballen, maar ofwel sprongen ze te ver van zijn voet ofwel leverde hij ze in bij de Genkse verdedigers. De kansjes kwamen dan ook op naam van jongens uit de tweede lijn zoals Rits en Cordaro, maar ook die konden Van Hout weinig verontrusten. Een strafschopfout op Cordaro werd dan weer niet gefloten.

Junker brengt schwung

Mokulu werd bij de rust uit zijn lijden verlost door Van Veldhoven, al zal de Belgo-Congolees dat waarschijnlijk niet zo zien. Ook Diabang werd ingebracht om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. En KV leek ineens wel gevaarlijk te kunnen zijn. Genk wist zich geen raad met de afhakende Junker en die liet in vijf minuten meer zien dan Mokulu de hele eerste helft.

En de Deen zorgde ook half voor de gelijkmaker toen hij door Ayub dom aan het lichaam vastgehouden werd in de zestien. Penalty en De Witte mocht zijn kunnen nog eens tonen. Vlekkeloos, want hij stuurde Van Hout de verkeerde hoek in: 1-1. Al veranderde niet alles wat Junker aanraakte in goud, want net voor tijd kon hij KV de kwalificatie bezorgen, maar hij schoot alleen voor Van Hout heel knullig naast.

Hyland in laatste minuut

En dat betaalde KV Mechelen cash in de slotfase. Iedereen maakte zich al op voor verlengingen, maar dat was buiten Hyland gerekend die met een schot van buiten de zestien Pacovski verraste en zo Genk de kwalificatie voor de kwartfinales bezorgde. KV ligt nu ook uit de Beker en de druk op Van Veldhoven zal daarmee ook wel toenemen.