Been verklapt het succesrecept van Genk: "Eén grote familie"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Been verklapt het succesrecept van Genk: "Eén grote familie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk is -voorlopig- de enige Belgische club die nog op drie fronten strijdt. Mario Been schrijft het succes grotendeels toe aan de uitstekende sfeer die heerst in de groep. "Wat ik in onze kleedkamer zie is top", lacht de Nederlander.

Door Robby Morren

“We strijden als één de weinige clubs nog op drie fronten, we staan er dus niet zo slecht voor. Wij laten zien dat vorig seizoen geen toeval was en dat zegt iets over deze groep.”

“Alles begint bij je best doen en hard werken. Daar heb ik bij deze ploeg nooit problemen mee. We zitten in de kwartfinale van de Beker, we worden Europees weer nummer één in onze poule en we doen mee in het kampioenschap. Er zijn heel wat clubs die zouden willen ruilen.”

"Ik zie bij andere clubs alleen maar foto's van dollen op het veld"

“Bij ons is het team het succes. Heel vaak wordt er lacherig over gedaan en ik zie bij andere clubs alleen maar foto’s van dollen op het veld maar die zijn op heel veel fronten al uitgeschakeld."

Eén familie

"Wat ik bij ons in de kleedkamer zie is top. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, ze gaan allemaal met elkaar om alsof het één familie is. Dat geeft aan dat ze maar één ding willen als ze het veld opstappen en dat is winnen. Daar draait het uiteindelijk allemaal om en dat zie ik al zolang ik hier ben.”

“Het leukste aan een overwinning, zijn de dagen erna. Als je dan weer die Afrikaanse muziek in de kleedkamer hoort, dat is leuk", glimlacht de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties