Oris: "Zuid-Korea heel sterk als team"

Koen Donvil
| 1 reacties
Oris: "Zuid-Korea heel sterk als team"
Foto: © SC

Zuid-Korea werd gisteren uit de trommel geloot als één van tegenstanders van de Rode Duivels. Met Kevin Oris speelt er een belg in de Koreaanse competitie. Hij is perfect geplaatst om de Koreanen in te schatten.

"Er schiet niet veel meer over van de ploeg die op het WK 2002 de halve finales bereikte. Er staat intussen wel een nieuwe, zeer sterke lichting klaar, maar het is nog een heel jonge ploeg. Het is een mix van ervaren spelers uit de Koreaanse competitie en spelers met ervaring in het buitenland. Die jongens spelen trouwens ook bijna altijd bij hun club", vertelt Oris aan Sporza.

Oris vergelijkt Zuid-Korea met de ploeg die België 3-4 jaar geleden had. "Ze zijn nog in opbouw naar een goed geheel, met dat verschil dat zij nu wel al de resultaten halen die België toen nog niet haalde."

Tot slot waarschuwt de ex-Antwerpspeler de Duivels toch een beetje. "Kwalitatief hebben de Rode Duivels wel een veel sterkere ploeg, maar Koreanen zijn wel altijd heel sterk als team. Dat is een beetje hun handelsmerk. Individueel steken ze er niet bovenuit, maar op karakter kunnen ze wel heel ver geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties