"Pietje Bell is een jongetje, ik ben 50"

"Pietje Bell is een jongetje, ik ben 50"
Foto: © SC

Mario Been is vandaag 50. De coach van Racing Genk heeft rust gevonden in zijn leven en voelt zich thuis in Genk. HLN sprak met de coach, die niet meer wakker ligt van bijnamen.

"Als voetballer stond ik te boek als Pietje Bell of Super Mario, een groot talent dat er veel te weinig mee deed. Uit mijn trainerscarrière wil ik meer halen", aldus Been. "Het stoort me niet dat ze me bijnamen gaven, maar ik heb als trainer nu wel besloten er alles uit te halen uit een soort revanchegevoel."

"Bovendien: Pietje Bell is een jongen, ik ben 50", gaat Been verder. "Het maakt me niet uit, ik merk dat we nu toch respect krijgen op basis van hoe we presteren."

"Graag kampioen worden"

En die prestaties zitten in zijn periode bij Racing Genk zeer goed. De Limburgers draaien jaar na jaar mee bovenin en wonnen ook een keer de Beker van België. Enkel een titel ontbreekt nog. "Ik zou graag kampioen worden", geeft Been toe. "Hopelijk komt er in januari dan nog iets bij, tot dan is het behelpen met wat we hebben. Een back-up voor Anele zou wenselijk zijn."

"Mijn ambitie is kampioen worden met Racing Genk. Laten we serieus blijven: Real Madrid of Manchester United zitten niet op mij te wachten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties