UEFA moest in verleden ook al wedstrijden uitstellen

UEFA moest in verleden ook al wedstrijden uitstellen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren zorgde een stevige winterprik in Istanboel er voor dat Galatasaray en Juventus hun wedstrijd vanmiddag moesten uitspelen. Omstandigheden waardoor een wedstrijd pas later kan gespeeld worden, het gebeurde zeker niet voor het eerst.

1998: Real Madrid-Borussia Dortmund: Omgetrokken doel

Op 1 april 1998 ontmoeten Real Madrid en Dortmund elkaar in de halve finales van de CL. De partij moet met 75 minuten uitgesteld worden omdat één van de doelen werd omgetrokken door supporters, net op het moment dat de spelers het veld betreden. Herstellen lukt niet, waardoor er een nieuw doel moet gebracht worden. Uiteindelijk wint Real de wedstrijd met 2-0 en wint het later ook de finale van Juventus met 1-0.

Het doel dat omvalt kan u bekijken op 1:30

2001: Alle Europese wedstrijden uitgesteld n.a.v. 9/11

Anderlecht is één van de ploegen die op 11 september 2001 moet aantreden in de CL. Tegen Lokomotiv Moskou wordt 1-1 gelijkgespeeld. Enkele uren voordien waren er de terreuraanslagen tegen Amerika. Daags nadien beslist de UEFA om de CL-wedstrijden op woensdag en de UEFA-cupwedstrijden op donderdag met een paar weken uit te stellen.

1998 en 2003: Galatasaray-Juventus: Politiek en terreur

Er lijkt wel een vloek te rusten op deze wedstrijd. Gisteren was er de plotse en zware sneeuwval, maar in 1998 en 2003 moest deze wedstrijd ook noodgedwongen verplaatst worden. In '98 was dat omwille van politieke redenen, vijf jaar later zorgden de bomaanslagen in Istanboel ervoor dat de partij een week later moest gespeeld worden in Dortmund.

2012: Hapoel Ironi Kiryat Shmona-Athletic Bilbao: Geweld in de regio

De Spanjaarden weigerden af te reizen naar Israël wegens oplaaiend geweld in de regio. De UEFA volgde hen hierin en besloot het duel met een week uit te stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties