Wie pakt de Gouden Bal bij de vrouwen?

Wie pakt de Gouden Bal bij de vrouwen?
Foto: © SC

Net als bij de mannen zijn er ook bij de vrouwen maar drie kanshebbers op de Gouden Bal meer. Een Duitse doelvrouw neemt het op tegen een Amerikaanse en een Braziliaanse aanvalster. Wie pakt de prijs?

Door Aernout Van Lindt

Bij de vrouwen waren er voor deze week tien kanshebsters, maar de longlist is ondertussen een shortlist geworden. Nog drie vrouwen maken kans op de allerhoogste trofee. Daar niet bij is Alex Morgan, die gisteren haar verloving mocht vieren. Meer daarover HIER. Wie dan wel nog kans maakt op de Gouden Bal? 

Nadine Angerer

Angerer is de nationale doelvrouw van Duitsland. Ze was een heel belangrijk figuur deze zomer op het EK in Zweden, waar ze uiteindelijk haar teamgenotes aan de titel hielp met onder andere een aantal gestopte strafschoppen in de finale tegen Noorwegen.

Ze is heel ervaren met haar 34 jaar en draagt het Duitse team, wat haar zeker een kanshebster maakt op de titel. Het is bovendien mogelijk een van de laatste kansen voor haar om de trofee in de wacht te slepen, niet vaak krijgt een doelvrouw sowieso de kans om bij de genomineerden te zitten.

Marta

Misschien de allerbeste vrouwelijke voetbalster aller tijden. In 2004 werd ze derde, in 2005 en de voorbije twee jaar tweede en tussen 2006 en 2010 was ze de onafgebroken koningin van de Gouden Bal voor vrouwen. Bijna een decennium is ze dus onafgebroken aan de top, alleen daarom al mag de Braziliaanse gerust nog eens een trofee bijzetten in haar kast.

Het enige manco? Ook dit jaar geen trofee voor de aanvalster. In haar hele carrière pakte ze nooit een wereldtitel of Olympisch Goud, waardoor ze voorlopig de hoogste bekroning nog mist. Maar Marta is nog steeds maar 27, dus kan ze misschien in Rio nog haar kans krijgen?

Abby Wambach

De uittredende winnares – Abby Wambach – is ook dit jaar een van de drie genomineerden. Bovendien presteerde Wambach dit jaar iets uitmuntends. Ze brak het record van Mia Hamm qua aantal doelpunten voor de nationale ploeg.

Doordat ze blijft scoren, zet ze het record maand na maand scherper, waardoor het mogelijk jaren op de tabellen kan blijven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties