Dury: "Verslappen is niet goed in sport"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Dury: "Verslappen is niet goed in sport"
Foto: © SC

Zulte Waregem kan zich vanavond verzekeren van een Europese lente. Maar dat is geen reden tot verzadiging geeft Francky Dury aan. "We moeten zolang mogelijk blijven meestrijden op alle fronten."

Aernout Van Lindt in Brugge

Vooraleerst is een Europese lente volgens de coach van Zulte Waregem nog niet. "Kazan is een goede ploeg. We hebben in de wedstrijd daar geen kansen afgedwongen", aldus Dury. "Ze zijn zeer balvast en hebben steeds veel spelers rond de bal. Het zal niet 1-2-3 worden, want ze hebben ons enkele weken geleden nog voetballes gegeven."

Mogelijk komt Kazan vanavond met een half b-elftal aan de start, maar dat maakt voor Dury weinig verschil: "Ze spelen de laatste tijd misschien wat anders en met wat andere spelers, maar we hebben toch nog een beeld van het team. Wie er speelt, dat weten we niet. Maar we kennen wel de identiteit van het team. Ze spelen steeds gegroepeerd en laten hun tegenstander niet voetballen."

"Niet zomaar zeggen dat ons seizoen geslaagd is"

En als er dan toch een Europese lente komt voor Zulte Waregem, is het seizoen dan helemaal geslaagd voor de fusieclub? Francky Dury waarschuwt: "We mogen niet zomaar zeggen dat ons seizoen geslaagd is. We moeten zover mogelijk geraken in de Beker, we willen zover mogelijk raken in de competitie richting play-offs en als we doorgaan in Europa, dan moeten we ook onze volgende match in de Europa League voorbereiden."

"Ik hou niet van uitspraken als ‘het seizoen zit er op’, want dan ga je verslappen en dat is niet goed in de sport. Ik hou niet van voldoening, ik wil altijd blijven geven en er meer uithalen", besloot de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties