Zorgt Zweed voor de redding bij Bergen?

Zorgt Zweed voor de redding bij Bergen?
Foto: © SC

Bergen pakte tegen Lokeren en Zulte Waregem vier op zes, maar met zeven punten uit 19 wedstrijden hinkt het nog steeds achterop in het klassement. In een poging om play- off III alsnog te vermijden, denkt het aan een Zweed.

Net als bij Waasland-Beveren, Lierse en KV Mechelen ligt ook bij Bergen het probleem voorin. Joachim Mununga scoorde dit weekend pas zijn eerste doelpunt van dit seizoen, ook de andere spitsen schieten voorlopig te kort.

Topschutter bij de Draken is voorlopig ene Schlomi Arbeitman, met drie doelpunten. Te weinig is dat om te kunnen meedraaien in play-off II. Bergen lijkt nu echter dicht bij een overstap van Pär Ericsson te staan. En dat zou een aantrekkelijke witte merel kunnen zijn.

Vlotscorende spits

Die Zweed is einde contract bij IFK Göteborg en zou dus goedkoop kunnen overkomen naar Bergen. Hij werd al sinds 2011 uitgeleend aan Mjällby, waar hij goed bij schot was.

In het seizoen 2012 zorgde hij voor 13 rozen, dit seizoen was hij enkele maanden buiten strijd, maar sinds hij er in juli terug bij is kon hij ook acht keer scoren in 1053 speelminuten, waardoor hij qua efficiëntie een van de topspelers in de Zweedse competitie was. Hij lijkt dan ook een serieus manco bij Bergen te kunnen oplossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties