Jacob: "Geen versterking nodig"

Caroline Tonnelier
| 62 reacties
Jacob: "Geen versterking nodig"
Foto: © SC

Ondanks de dramatische 3 op 21 hield KRC Genk de voorbije weken het hoofd koel. De coach stond tot op heden niet ter discussie en ook het vertrouwen in de spelersgroep wordt behouden, aldus sportief directeur Gunter Jacob.

In gesprek met Het Nieuwsblad verklaarde Jacob dat versterking niet nodig is voor Genk. “Nu iedereen weer fit is, zijn we klaar om onze doelen te realiseren.” De sportief directeur van Genk kijkt terug op de dramatische reeks in december. Volgens hem had het grote aantal geblesseerden zeker een invloed op de resultaten, de vermoeidheid dan weer niet. “Dat is een val waar we zelf in getrapt zijn. Doordat iedereen ging zeggen dat hij moe was, gingen ze het nog zelf geloven ook.”

Ook transferperikelen zouden meegespeeld hebben. “Eens je als speler met een transfer in het hoofd zit, is het moeilijk om je op het veld ten volle te concentreren. Daar moeten ze toch beter leren mee omgaan.” Jacob heeft het ook over een aantal spelers die mogelijk (op uitleenbasis) vertrekken. Croux, Ayub Masika en Limbombe zouden mogelijk verhuurd worden, maar in elk geval niet alle drie. Deze week nog staat een gesprek gepland met het trio.

Beker belangrijkste doel

Jacob is er dus van overtuigd dat Genk over voldoende kwaliteit beschikt, zeker als Monrose en Mboye opnieuw helemaal fit zijn. Met Cissé komt er mogelijk toch een inkomende transfer, vooral ook omdat Been de speler zeer graag aan zijn kern wil toevoegen. Van de titel wordt intussen niet meer gesproken, wel van een plaats in de top-drie. In de Europa League willen de Limburgers het beter doen dan vorig seizoen, wat tegen Anzhi haalbaar zou moeten zijn. Het belangrijkste doel lijkt de beker te zijn. Al moet Genk daarvoor volgende week eerst voorbij KV Oostende…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties