Vanderbiest: "Beker is heel belangrijk"

Vanderbiest: "Beker is heel belangrijk"
Foto: © SC

Fred Vanderbiest is met Oostende voor het eerst ooit op winterstage in het buitenland. Daar blikte hij al even vooruit op de belangrijke maand januari: "Tegen Standard gaan we geen risico's nemen", aldus de oefenmeester van het Weireldploegsje.

"De maand januari is zeer belangrijk, dus wilden we niets aan het toeval overlaten. We kunnen dus enkel blij zijn dat de voorzitter deze inspanning wou doen", is Vanderbiest blij te mogen trainen op geweldige oefenvelden in Spanje. 

De Beker van België is voor de trainer van Oostende ook heel belangrijk: "De match tegen Genk is vooral interessant voor ons gevoel. Of we door gaan of niet, met een goed resultaat kunnen we in een flow komen."

"Tegen Standard gaan we geen risico's nemen. We hebben enkele spelers met vier gele kaarten en de wedstrijd tegen Waasland-Beveren is heel belangrijk de week nadien. Tegen Standard zien we wel."

"We gaan geen transfers doen zoals de grote clubs"

En of er in de winter nog versterking zal bijkomen? "Na onze goede prestaties dachten ze dat we Lokeren even gingen opzijzetten. Dat vond ik misplaatst."

"En dat is nu ook: het is niet omdat we een voorzitter hebben die wat centen investeert, dat we meteen ook transfers gaan doen zoals de grote clubs. Wij zijn Oostende, normaal gezien gaan we niets doen. Het is niet omdat we eens verloren dat we aan paniekaankopen moeten doen."

Bekijk hier het volledige interview met de coach van Oostende:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties