Interview Hubert scherp: "Meteen door dat Rednic mij niet moest"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Hubert scherp: "Meteen door dat Rednic mij niet moest"
Foto: © SC

David Hubert zit momenteel in een weinig benijdenswaardige positie. De middenvelder kreeg van coach Rednic te horen dat er niet meer op hem gerekend werd, maar moest van manager Michel Louwagie toch mee op stage. Op stage in Spanje praat hij open over zijn situatie.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Hoe de middenvelder al maanden behandeld wordt door coach Rednic is hallucinant. Hij pendelde ogenschijnlijk lukraak tussen de basis, de bank en zelfs de tribune. Hubert had dus al snel het vermoeden dat de oefenmeester het niet in hem zag. “Iedereen ziet dat en je voelt dat wanneer je met iemand werkt. Hij had na twee weken nog geen woord tegen me gezegd, dan weet je ook dat hij andere plannen heeft.”

“Voor de bekermatch tegen Leuven zei hij me: 'Je gaat starten en als je het goed doet, start je ook tegen Lierse. Na 70 minuten haalde hij me eraf bij een 3-0 voorsprong, ik dacht eerst om me te sparen voor de partij tegen Lierse. Die speelde ik uiteindelijk niet”, aldus Hubert.

Geen prettige Kerst

Enkele uren voor kerstavond had hij nog eens een gesprek met de coach, één van de weinige naar verluidt. Hij kreeg er te horen dat er niet op hem gerekend werd en hij niet mee op stage mocht. Die boodschap gaf de coach enkele minuten later ook doodleuk mee aan de verzamelde pers. Het Gentse journaille viel uit de lucht en manager Michel Louwagie verslikte zich van zoveel kapitaalsvernietiging.

“Louwagie belde me net toen we de eerste champagnefles ontkurkten voor het aperitief. Hij zei me dat ik me moest aanmelden op de club en mee ging op stage. Hij beweerde dat ik het niet goed begrepen had. Ik ben Franstalig en ook de journalisten kregen dezelfde boodschap door, we hebben het dus wel degelijk goed begrepen. Het enige positieve is dat ik nu zeker weet dat ik niet meer op kansen moet rekenen.“

“Kan geen goed woord over Rednic zeggen”

Het zorgt voor een erg vreemde situatie op het Gentse oefenkamp. “Ik zit hier met een vreemd gevoel. Ik ben hier tegen de wil van de coach. Ik denk niet dat ik één goed woord over hem kan zeggen, en hij ook niet over mij. Zelf zou ik natuurlijk ook liever op stage gaan met het oog op speelkansen.”

De toekomst van de speler is onzeker. Een uitleenbeurt lijkt de ideale optie, maar daar werd nog niet over gesproken. “Ik had nog geen gesprek met Louwagie, ik verwachtte nog een telefoontje, maar dat kwam niet. Kijk, ik lig nog 3,5 jaar onder contract en heb deze zomer geld gekost. Het zal niet makkelijk zijn om te kunnen vertrekken, maar ik vraag respect voor mijn situatie.”

“Ik blijf professioneel, anders krijg ik toch maar een slechte naam”

De carrière van Hubert neemt vreemde sprongen. Van kapitein bij Genk en Rode Duivel naar speler op overschot bij Gent. “Normaal gezien zou je carrière in stijgende lijn moeten gaan hé. Ik heb in België al alles bereikt en zie mijn ploeggenoten van toen die mooie transfers versieren of nog steeds het mooie weer maken bij Genk.”

De ex-speler van Genk blijft wel het schoolvoorbeeld van een modelprof, ook na wat er allemaal gebeurde. Zelfs op training hier op stage treffen we een Hubert die er elke training vol voor gaat. “Ik doe dat voor mezelf. Het ligt niet in mijn aard om te rebelleren. Ik wil de coach ook geen stokken geven om me mee te slaan. Ik ken andere spelers die dat wel zouden doen, maar je krijgt er alleen een slechte naam door. Ik probeer hier nog wat plezier te maken met mijn ploegmaats.”

“Kreeg meer respect voor mijn vriendin”

Hij had het in Spanje op één moment toch moeilijk. “Ze zeiden voor de match tegen Groningen dat iedereen een helft zou spelen. Bij de rust kwamen we uit de kleedkamer en kreeg ik de boodschap dat ik even moest wachten. Mentaal was dat zwaar, ik nam toen zelf het initiatief om even te gaan lopen. Na tien minuten mocht ik dan toch invallen.”

De situatie weegt duidelijk op de Brusselaar. “Ik heb er meer respect voor mijn vriendin door gekregen. Thuis loop ik de muren op. Het zijn jammer genoeg de mensen die je het dierbaarst zijn die het meeste over zich heen krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties