Reactie Neukermans: "Missen een seriemoordenaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Neukermans: "Missen een seriemoordenaar"
Foto: © SC

België ging gisteravond met zware 1- 6 cijfers onderuit tegen Roemenië op het EK Futsal. De bezoekers waren uitgekookter én efficiënter. Dat zag ook Jonathan Neukermans, één van de routiniers van de Belgische Futsal- ploeg.

Sander De Graeve in Antwerpen

"Dit is een catastrofe", aldus Neukermans. "Zo'n zware nederlaag hadden we niet verwacht. We hadden ons volledig op deze match voorbereid, zonder aan de partij tegen Oekraïne te denken." De teleurstelling is groot bij de Belgen die geklopt werden op métier en efficiëntie.

"We hebben een jaar geleden al tegen hen gespeeld en ook toen gaf hun ervaring de doorslag. Het zijn doorwinterde spelers. In de eerste helft kregen ze twee of drie kansen en er gingen er twee in. Die efficiëntie is al lang ons grootste probleem. We missen een echte seriemoordenaar. Vaak ontbrak er iemand aan de tweede paal om de bal binnen te tikken."

De speler die voor het meeste gevaar zorgde was Omar Rahou. Hij scoorde, maar pakte ook een tweede gele kaart waardoor hij de volgende wedstrijd moet missen. "Dat is een groot verlies voor de ploeg", aldus Neukermans. "Omar is het grootste talent van het Belgische zaalvoetbal. Hij is ook onze enige vaste pivot, spits."

Qua beleving kon de match alvast tellen. De tribunes zaten vol en er was veel sfeer. "Jammer genoeg hebben we de supporters niet kunnen bedanken met een zege", aldus Neukermans. "Futsal is een spectaculaire sport en de mensen zien het graag. Nu is het nog wachten op de grote sponsors, maar dat zal een lang proces zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties