De carrousel kan beginnen

De carrousel kan beginnen
Foto: © SC

Morgen is het weer zover: Transfer Deadline Day. Het wordt vermoedelijk weer een drukke dag, al zijn de clubs ook vandaag al bijzonder druk bezig geweest. De carrousel is op gang getrokken en stopt niet meer voor vrijdagnacht.

Door Aernout Van Lindt

De carrousel is dit jaar vroeg op gang gekomen met de aankoop van een spits bij Charleroi. Die zorgt er voor dat David Pollet alsnog wegkan, die ondertussen al van Anderlecht is. Zo heeft de landskampioen meteen zijn spits beet.

Toch hoopt de landskampioen nog meer zaakjes te kunnen doen. Waar Club Brugge zijn spits sneller binnenhaalde en ook al een transfer voor deze zomer binnenbracht, bleef het ook deze keer lang stil bij RSCA. Een verdedigende middenvelder zou altijd nog van pas kunnen komen, een doelman is een must. Aan Werner wordt al lang gedacht, maar tot op heden is er nog geen akkoord.

Huiswerk gemaakt?

Bij de andere Belgische teams lijkt het vooral wachten op een mogelijkheid te zijn. De ploegen hebben hun huiswerk gemaakt en zijn tevreden van het team dat ze op dit moment beethebben.

Maar bij vele teams staan wel een aantal spelers op een zogeheten schaduwlijstje. Als er bij hen nog iets wordt weggeplukt of een last-minute-deal afspringt, kan er snel iemand anders klaarstaan om de lege plek in te vullen.

Gentse koopwoede

De ploeg die ook deze mercato weer bijzonder druk op de transfermarkt was, is AA Gent. Zij haalden liefst vijf versterkingen binnen in de wintermercato, op zoek naar een bekerfinale en play-off I. Als dat uiteindelijk allebei niet zou lukken, zal het zich voor de kop slaan.

En heeft Zulte Waregem de gaten van Habibou en Malanda kunnen dichten? Het gat Malanda was met Kums en N'Diaye op voorhand al wat gedicht. Kums is terug speelklaar, Hazard heeft gekozen om te blijven en met de huurlingen van Malaga en Marvin Pourié lijken er toch wel wat versterkingen te zijn bijgekomen. Benieuwd of zij dit seizoen weer kunnen verrassen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties