Reactie Attaibi: "Zonder Ricardinho wonnen we van Portugal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Attaibi: "Zonder Ricardinho wonnen we van Portugal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland is na de groepswedstrijden uitgeschakeld op het EK Futsal in Antwerpen. Portugal was met 0-5 te sterk voor onze noorderburen. Vooral Ricardinho maakte indruk, ook op FT Antwerpen-speler én Nederlands international Mohamed Attaibi.

Sander De Graeve in Antwerpen

Attaibi was tevreden over het niveau dat Nederland haalde. "We speelden goed mee, het verschil lag in de efficiëntie. Daar zie je het verschil tussen profs en spelers die ook die richting op willen. Die automatismen zijn bij Portugal ook beter omdat ze veel meer samen kunnen trainen."

De Nederlandse speler van FT Antwerpen blikt ondanks de twee nederlagen positief terug op het tornooi. "Ik ben heel blij dat we hier zijn. Het was bijna tien jaar geleden voor Nederland. Voor ons is het nu altijd maar beter doen, vooral veel leren en landen als Slovenië en Roemenië in te halen. Daarna zien we wel verder."

"Met drie goals verschil winnen van Oekraïne wordt niet makkelijk voor de Belgen"

Aan de overkant stond Ricardinho, een speler van wereldniveau. "Ik ken hem eigenlijk heel goed. In Koeweit heb ik drie weken met hem getraind. Hij zei me na de match: 'Jullie hebben ook die kwaliteiten, alleen trainen wij vaker samen.' Ik weet precies wat hij kan. We hadden het gevoel dat we zonder hem dit Portugal konden verslaan. Maar als is vals hé, hij stond er gewoon."

Attaibi gaat nu vooral de wedstrijden van de Belgen bijwonen. "Ik heb daar nog enkele ploegmaats lopen. Ze moeten nu met drie goals verschil winnen van Oekraïne, dat wordt geen makkelijke opdracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties