Maakt slecht nieuws voor de match je sterker?

Nicola Cantoro
| 2 reacties
Maakt slecht nieuws voor de match je sterker?
Foto: © SC

Thomas Buffel kreeg vlak voor de match tegen Mechelen het slechte nieuws te horen dat zijn vrouw opgenomen was in het ziekenhuis. Toch speelde de flankspeler een uitstekende match. Maken negatieve gebeurtenissen voor de match je sterker tijdens de match? Voetbalkrant groef in het verleden.

1.Buffel’s vrouw in ziekenhuis: 2 assists

De buikholte van Buffel’s vrouw was ontstoken in de nasleep van de geboorte van hun zoontjes Fausto en Maceo. Genk had na een 3 op 27 dringend een overwinning nodig. Buffel vernam het slechte nieuws over zijn vrouw vlak voor de wedstrijd en gaf twee assists en schoot een volley prachtig tegen de lat. Genk won de uiterst belangrijke match met 2-0. Buffel was man van de match.

2. Mboyo’s vriendin aangereden vlak voor match: 1 doelpunt

Op 5 augustus 2013 speelt AA Gent zijn eerste thuismatch in de gloednieuwe Ghelamco Arena. Op weg naar het stadion wil de vriendin van voormalig AA Gent-spits Mboyo de straat oversteken. Een auto maait Mboyo’s vriendin mee waarop ze naar het ziekenhuis wordt afgevoerd. Het is niet duidelijk of Mboyo het nieuws al wist voor de match. Mboyo maakt met een rake kopbal gelijk voor de buffalo’s en kan zo een nederlaag afwenden. Gent wint nog in de slotminuten.

3. Lucho Gonzalez’ vader overlijdt enkele uren voor match: 1 doelpunt

Hoewel zijn vader enkele uren voor de wedstrijd overleed, speelde Lucho González op 18 september 2012  gewoon mee met FC Porto bij Dinamo Zagreb (0-2) in de Champions League. De Argentijn nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening en loste daarmee naar eigen zeggen een eerder gedane belofte in. “Ik had aan mijn vader beloofd om een doelpunt te maken. Enkele uren voor de match vernam ik het vreselijke nieuws”, sprak de zichtbaar geëmotioneerde González na afloop van het treffen in de Kroatische hoofdstad. “Toen ik het slechte nieuws kreeg heb ik met de club en de technische staf gesproken. Zij gaven me volop steun.”

4. Goede vriend Van Persie overlijdt dag voor match: 1 doelpunt

Op 29 december 2012 neemt Van Persie het met Manchester United op tegen West Bromwich Albion. In de blessuretijd scoort de Nederlander de verlossende tweede treffer waarop hij zijn T-shirt laat zien met het opschrift: ‘R.I.P. Tchuna, we will never forget you’. Tchuna was een goede vriend van Van Persie uit Rotterdam. Hij overleed de dag voor de match op Old Trafford  aan kanker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties