Real zet Atlético met voeten op de grond

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
Real zet Atlético met voeten op de grond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag was het nog feest bij Atlético Madrid. De colchoneros kwamen immers voor het eerst sinds 1996 alleen aan de leiding. Intussen werd de ploeg van Simeone in de Copa del Rey terug met de voeten op de grond gezet na een 3-0 nederlaag tegen een superieur Real Madrid.

Bij Atlético begon Alderweirdeld opnieuw op de bank, Courtois stond naar goede gewoonte wel in de basis. De bezoekers maakten er een stevige bekerwedstrijd van, maar behalve een grote strijdvaardigheid bakten de mannen van Simeone er weinig van in de eerste helft. Casillas werd amper bedreigd en aan de overkant kende Courtois pech toen een bal via ploegmaat Insua tegen de netten belandde.

Real Madrid was duidelijk de betere in het eigen Bernabeu-stadion en het was dan ook wachten op de 2-0. Die kwam er net voor het uur. Na een fantastische pas met de buitenkant van de voet van Di María legde Jesé de bal knap voorbij de een kansloze Courtois. Atlético kon hier amper iets tegenover zetten: alleen via stilstaande fasen creëerden de bezoekers wat gevaar. Zo moest Modric een bal van de lijn redden op een corner van Atlético. Geen 2-1, maar even later wel 3-0. Een schot van Di María week af op Miranda, waardoor Courtois alweer verrast werd. De bekerfinale lijkt heel ver weg voor Atlético, dat in de return bovendien geen beroep kan doen op de geschorste Diego Costa. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties