Veel verschillende nationaliteiten op onze velden

Jordy Ferket
| 0 reacties
Veel verschillende nationaliteiten op onze velden
Foto: © SC

Aan nationaliteiten geen gebrek op onze Belgische velden. Er zijn maar liefst 58 verschillende nationaliteiten te vinden op onze voetbalterreinen. Toch zijn de Belgen in de meerderheid. Het valt wel op dat clubs vaker exotische spelers vastleggen.

Er zijn 432 A-kernspelers in de Jupiler Pro League. Meer dan de helft daarvan hebben de Belgische nationaliteit (52,31 %). 206 voetballers komen uit een ander land. Die cijfers zijn volgens Het Nieuwsblad wel voor verbetering vatbaar. Ten opzichte van vorig seizoen is er wel een verschil. Toen waren er meer buitenlanders dan Belgen. Nu zijn er weer meer landgenoten.

Momenteel telt onze competitie 58 verschillende nationaliteiten. Het valt wel op dat clubs hun spelers vaker op exotische bestemmingen gaan zoeken. Australië, Panama, Trinidad en Tobago en ga zo maar door. Hoe komt dat?

De eerste oorzaak is de grote concurrentie in Europa. Het is voor Belgische ploegen onmogelijk om kwaliteitsvolle spelers aan te trekken op Europees grondgebied. Als er talent rondloopt, dan weet je zeker dat een rijke club met die voetballer aan de haal gaat. Bovendien is het in die landen veel eenvoudiger om te scouten. Bijna alles kan je tegenwoordig met het internet opvolgen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties