"Druk bij Antwerp is té groot"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 74 reacties
"Druk bij Antwerp is té groot"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp FC maakt nog maar eens een teleurstellend seizoen door. Het stamnummer één maakt zich nu al op voor een extra jaartje in tweede klasse. Hoe kijkt Paul Bistiaux naar de malaise van de voorbije seizoenen?

Door Cédric De Volder en Dirk Pieters

De Bosuil baadt wederom in een crisissfeertje. The Great Old kampeert momenteel op een povere achtste stek en incasseerde de voorbije weken nederlagen nummer zeven, acht en negen van deze voetbaljaargang. Nochtans werd Antwerp FC bij aanvang van het seizoen (wederom) getipt als dé te kloppen ploeg. Ook meubelstuk Paul Bistiaux kijkt met een bloedend hart naar de gang van zaken bij het stamnummer één.

"Rubie verdient een beetje krediet"

"Ik ben van mening dat er dit seizoen een pak meer kon worden verwezenlijkt", aldus de secretaris in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb het tijdperk onder Eddy Wauters nog meegemaakt en ik ben van mening dat de club op sommige vlakken vooruitgang heeft geboekt. Al laat de sportieve doorbraak nu toch wel al een poosje op zich wachten."

Ondertussen hebben Gunther Hofmans en Saif Rubie de touwtjes in handen in Deurne-Noord. Hoe moeten we deze samenwerking inschatten? "Ik denk dat de komst van Rubie een uitstekende zaak is voor Antwerp", gaat Bistiaux verder. "Al moeten we die man een beetje krediet gunnen. Op amper zeven maanden kan je geen mirakels verwachten, hé. Ik volg hierin de redenering van Dennis van Wijk. De druk bij onze club is soms een beetje té groot. En dan komt een teleurstelling natuurlijk des te harder aan."

"Ik ben slechts een dienaar van mijn club"

Ook Jimmy Floyd Hasselbaink lag de voorbije weken onder vuur. "Zo'n ontslag is niet altijd de oplossing voor een probleem. Al begrijp ik natuurlijk dat er kritiek komt bij de fans na de povere uitslagen. Ik ben voorstander van een Engels model. Over het Kanaal kan een manager zijn team jarenlang in alle stilte bouwen. Maar bij Antwerp is daar meestal geen tijd voor. Dat past niet in de Belgische traditie, hé."

Een functie als secretaris bij the Great Old lijkt ons alvast geen geschenk. Ook Bistiaux weet wat het is om onder vuur genomen te worden. "Maar dat is part of the job, hoor. Ik denk daarbij telkens aan de woorden van Michel Verschueren: 'Ik ben slechts een dienaar van mijn club.' Of ik dan iets meer kan zeggen over het financiële dispuut met ex-voorzitter Wauters? De club zal er met hem moeten uitkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties