mciManchester City
barBarcelona
0-1
54' Lionel Messi (pen)
Manuel Gonzalez

Barcelona heeft na een krappe zege in Manchester een goede uitgangspositie weten te verwerven met het oog op de kwartfinales van de Champions League. De 0-2 in de slotminuten zorgt ervoor dat de Catalanen bijna zeker zijn van de volgende ronde.

Opvallende bankzitter bij de bezoekers van Barcelona: Neymar. Hij mocht niet starten en viel uiteindelijk pas in een kwartier voor tijd. Er wel bij: Vincent Kompany, die 90 minuten lang Messi bijna aan banden kon leggen.

Zeker in de eerste helft was Vince de echte Prince van het Etihad Stadium. De Catalanen tikten en bleven maar tikken, maar meer dan 60% balbezit leverde nauwelijks een deftige kans op voor de bezoekers. De thuisploeg stond stevig, maar wist wel dat het zelf zou moeten een doelpuntje vinden.

Strafschop beslist match

Na tien minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers echter toch op voorsprong. Demichelis maakte een fout op Messi en kreeg meteen rood en een strafschop. Het zal kantje-boordje geweest zijn of het binnen de grote rechthoek was, maar de bal ging op de stip en de Argentijn miste niet: 0-1.

The Citizens moesten nu op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagden daar niet in. Via Silva en Dzeko kwamen ze wel een aantal keer dichtbij, maar aan de overkant leken ze ook goed weg te komen toen een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Fabrégas duidelijk niet offside stond.

In de slotfase dan toch nog de 0-2, na een mooie dubbelactie tussen Dani Alves en Neymar. Een belangrijk tweede doelpunt, dat de terugwedstrijd min of meer overbodig lijkt te maken.