Jacob: "Ferrera is niet de keuze van de armoede"

Jacob: "Ferrera is niet de keuze van de armoede"
Foto: © SC

Gunther Jacob stelde maandagavond de nieuwe coach van Racing Genk voor. Emilio Ferrera tekende tot het einde van het seizoen. De technisch directeur benadrukte dat Ferrera 'niet de keuze van de armoede is'.

Robby Morren in Genk

“We waren gisteren allemaal verrast door de bijzonder pijnlijke nederlaag. We beslisten om afscheid te nemen van Mario. Dan ga je op zoek naar een alternatief en dat was een naam die hier in het verleden al circuleerde. Het is een man die heel fanatiek met het voetbal bezig is en die in het verleden al bewezen heeft dat hij tactisch sterk is en de nodige kwaliteiten heeft. We hopen dat hij, samen met ons, een succesverhaal kan opbouwen."

“Dit is niet de keuze van de armoede omdat het zo snel is gegaan. Sommige beslissingen kunnen ook snel genomen worden en de goede zijn. We hopen allemaal dat dit de juiste keuze is en we hebben er alle vertrouwen. De eerste gesprekken liepen vlot", aldus Gunther Jacob.

"Het is niet de bedoeling om de supporters te sussen"

“De supporters hebben Mario heel lang gesteund, ik hoop dat ze Emilio ook zullen steunen. Het is niet de bedoeling geweest om de supporters te sussen. Dit is het gevolg van het feit dat er gisteren een beslissing genomen is waarbij we afscheid namen van Mario. We denken dat we met Emilio een goede coach gevonden hebben. Het is belangrijk om te kijken wat we nu kunnen realiseren en waar we nu naartoe moeten en dat is naar de successen die we in het verleden gekend hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties