Hoe geraakt KRC Genk uit het slop?

Hoe geraakt KRC Genk uit het slop?
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Emilio Ferrera beseft dat hij een aartsmoeilijke opdracht heeft gekregen bij Racing Genk. De Limburgers opnieuw op de rails krijgen, is niet eenvoudig. "Onze problemen zijn groot", zo trapt Ferrera een open deur in. Maar hoe wil de coach die problemen aanpakken?

Door Robby Morren

Genk slikt veel te makkelijk doelpunten en slaagt er al wekenlang niet meer in om kansen te creëren. "We moeten nu op zoek gaan naar de redenen waarom we zo weinig kansen creëren", aldus Ferrera. "Dat probleem moeten we zo snel mogelijk verhelpen."

"De spelers zitten met veel vragen"

“De oplossing is niet zo eenvoudig, jammer genoeg. Als we een doelpunt tegenkrijgen, is dat niet per definitie de fout van de verdedigers. Dat kan ook door de fouten van de spitsen komen. En als we onvoldoende mogelijkheden creëren, zou de oorzaak bij de backs kunnen liggen.” 

Het is dan ook een hele vreemde situatie waarin de Limburgers verkeren na een uitstekende seizoensstart. Wanneer we aan spelers naar de oorzaken van deze malaise vragen, blijven ook zij het antwoord schuldig. "De spelers zitten met veel vragen. Het is ook een hele vreemde situatie. De eerste 17 matchen verloor Genk niet en dan heb je het plots moeilijk om een goal te scoren en te winnen. Het is voor de spelers niet evident om een juist beeld over de situatie te krijgen. Dat is trouwens voor iedereen moeilijk", vervolgt de coach.

"Het gaat niet enkel om vertrouwen"

Bovendien vreten de opeenvolgende nederlagen aan het vertrouwen van de spelers, al is dat volgens Ferrera niet de hoofdoorzaak van de problemen. "Het vertrouwen is weg bij een aantal spelers, maar er zijn er ook enkele die een goede wedstrijd gespeeld hebben. Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld Kumordzi. Het gaat niet enkel om het vertrouwen, er zijn andere zaken die ook heel belangrijk zijn.”

Hoe moet het verder?

Ferrera liet Genk tegen Anzhi alvast hoger voetballen en die weg wil hij verder bewandelen. "We hebben een 30-tal meter hoger gespeeld, dat is al een fameus verschil. We waren veel vaker dan de vorige wedstrijden met vier man in de zestien van de tegenstander. Het is niet evident voor Jeroen en Kara om op die manier te spelen, maar er is geen andere manier volgens mij. Wij zijn Genk, een topclub in België, en dat is de manier waarop wij moeten voetballen.”

Voor de topper tegen Anderlecht is de kans reëel dat Anele opnieuw zijn plaats op de rechtsback inneemt. "Ik vind dat Koulibaly het niet slecht heeft gedaan op de rechtsback maar Anele is ook een belangrijke kandidaat op die positie. Hij was één van de spelers van de kampioenenploeg. Het zou logisch zijn als hij op korte termijn weer op de rechtsback gaat spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties