Reactie Vercauteren duidelijk: "Dit was geen stuntzege"

Vercauteren duidelijk: "Dit was geen stuntzege"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen is quasi zeker van redding. "Al moet je dat altijd nog afwachten en weet je in voetbal nooit", aldus coach Vercauteren. Maar toch: de overwinning van de Mechelaars tegen Lokeren was verdiend te noemen, een mooie revanche voor vorige week.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Vorige week verspeelde Malinwa op Cercle Brugge ogenschijnlijk dure punten, maar die hebben ze nu terug gepakt. “Ach, iedereen in de media had het over het behoud en mentale tikken en dergelijke meer, maar wij wilden gewoon de focus op het positieve en op Lokeren houden”, aldus trainer Vercauteren.

“We hebben een hele week daaraan gewerkt. Dinsdag was de knop al omgedraaid. We hebben moeilijke momenten gehad deze wedstrijd, maar dat is ook de kwaliteit van Lokeren. En dat is doodnormaal. Ik ben tevreden van mijn team, zowel individueel als collectief was het goed. Het bewijst dat we moeten geloven in onze eigen kwaliteiten.”

De redding is nu wel echt nabij, maar toch catalogeert Vercauteren de overwinning niet als de belangrijkste van het seizoen. “De overwinningen tegen Bergen of Anderlecht waren even belangrijk. Het is het totaal van de punten dat de eindsom maakt”, was de coach even nuchter als duidelijk.

“Dit is onze grond”

Over die zege tegen Anderlecht gesproken: Anderlecht en Lokeren kloppen, het lijkt er op dat KV Mechelen terug aanknoopt met de stuntzeges. Al countert Vercauteren dat meteen: “Dit is geen stuntzege.”

En Vercauteren ging daarop verder: “Elke ploeg dat hier komt voetballen, moet weten dat het hier moeilijk gaat worden. Ze moeten geen schrik hebben, maar wel respect. Dit is namelijk onze grond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties