Twee speeldagen schorsing voor Carcela

Jordy Ferket
| 10 reacties
Twee speeldagen schorsing voor Carcela
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Mehdi Carcela wordt twee speeldagen geschorst voor zijn fout op Anthony Vanden Borre. Dat heeft de Geschillencommissie beslist nadat hij zich eerder op de dag verdedigde. De Standard-speler zei dat hij het been van Vanden Borre niet wou raken.

Carcela ging met een gestrekt been door op Anderlecht-speler Anthony Vanden Borre. De flankspeler van Standard werd van het veld gestuurd en moest vandaag voor de Geschillencommissie verschijnen. Hij kreeg een schorsingsvoorstel van drie speeldagen, maar daar ging Standard niet met akkoord.

Bij de Geschillencommissie moest hij zichzelf verdedigen, want teammanager Pierre Locht mocht het woord niet nemen. Volgens een reglement mag enkel een gerechtigd correspondent of een advocaat de speler verdedigen. De voorzitter van de Geschillencommissie wou het reglement volgen.

"Als ik zie dat Ruytinx op basis van tv-beelden slechts één speeldag kreeg, dan vind ik drie speeldagen voor mij te zwaar"

Carcela vertelde dat het absoluut niet de bedoeling was om het been van Vanden Borre te raken. Daarnaast verwees hij ook naar de zaak-Ruytinx. “Als ik zie dat hij vorige week op basis van tv-beelden slechts één speeldag krijgt, dan vind ik drie speeldagen voor mij te zwaar." Uiteindelijk wordt de Marokkaan twee speeldagen geschorst vanaf 3 april. Daarnaast krijgt hij ook nog een boete van 400 euro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties