gntKAA Gent
wbeSK Beveren
Datum: 12/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Zukanovic haalt zijn gram en knalt Gent voorbij Bob Peeters
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zukanovic haalt zijn gram en knalt Gent voorbij Bob Peeters
Foto: © Photonews

AA Gent begon onder Balette en Thijs meteen met een zege tegen Waasland- Beveren. De Buffalo's kwamen op achterstand, maar goals van Kage en Zukanovic zetten de scheve situatie recht.

Sander De Graeve in Gent

De Ghelamco Arena maakte zich vanavond op voor het debuut van trainersduo Peter Balette en Bernd Thijs. Bij verlies mochten de Buffalo's een Europees avontuur meer dan waarschijnlijk op hun buik schrijven. Locigno werd een rij naar voor geschoven en kwam op de rechtsvoor aan de aftrap. Neto startte op de bank.

Bij de bezoekers zagen we Robin Henkens opnieuw aan de aftrap. De middenvelder werd vorige week nog aan de kant gelaten. Hij stond immers op één gele kaart van twee wedstrijden schorsing en de dubbele confrontatie met Gent geniet de voorkeur van ex-Gent-coach Bob Peeters.

De thuisploeg begon geïnspireerd aan de wedstrijd, maar Kage en Soumahoro wrongen grote kansen de nek om. Waasland-Beveren loerde vooral op de counter met de snelheid van Oumarou en Trickovski. Na goed twintig minuten kwamen de bezoekers enkele keren op de helft van de Gentenaars, meteen goed voor een goal.

Een fel bediscussiëerde hoekschop -in de herhaling was niet duidelijk of Zukanovic de bal raakte- brak de ban. Sels kon de kopslag van Veselinovic nog keren, maar de rebound van Aboubakar Oumarou ging genadeloos tegen de netten. De Arena even stil en Peeters kon de sportieve revanche al ruiken.

Gelijkmaker Kage

Gent krabbelde echter overeind en ging opnieuw vol in de aanval. Een goeie voorzet werd door Puljic in de voeten van Kage gekopt. Deze keer twijfelde de aanvallende middenvelder niet. De Ghelamco Arena, doodstil na die achterstand, veerde opnieuw collectief recht.

Na de koffie bleef Gent op zoek gaan naar die tweede treffer. De Buffalo's speelden voor het eerst sinds lang op niveau, maar de afwerking bleef lang ondermaats. Zukanovic knalde een vrijschop over het doel van Coosemans. Het bleek uitstel van executie.

Zukanovic uit het boekje

De volgende vrije trap op een mooie plaats ging er namelijk wél in. Zukanovic krulde het leer voorbij een zwevende Colin Coosemans in de rechterhoek. Het zorgde voor een fikse ontlading bij de Bosniër die vaak met de pas ontslagen Mircea Rednic in de clinch ging.

Waasland-Beveren gaf nog enkele waarschuwingen Veselinovic kopte rakelings naast- maar kwam niet meer tot scoren. Coosemans deed dat wel, maar tot zijn verbazing werd de match nog voor zijn treffer afgefloten. AA Gent haalde onder Balette en Thijs meteen wat het nodig was en pakte de noodzakelijke zege tegen de eerste in de poule.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini   90' -
Puljic Ante A 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Asare Nana 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Kage Hervé 81' -
Lepoint Christophe 90' -
Locigno Sébastien 60' -
Habibou Habib 90' -
Soumahoro Yaya 74' -
  Bank G Beoordeel
Milicevic Danijel 30' -
Pedersen Nicklas 16' -
Neto Renato 9'  
Vandeputte Jari -  
Vitas Uros -  
Padt Sergio -  
Gavazaj Enis -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Cale Hrvoje 90' -
Belhocine Karim 90' -
Gershon Rami 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Blondelle Siebe   90' -
Maric Milos   86' -
Henkens Robin 86' -
Oumarou Aboubakar 90' -
Veselinovic Dalibor 90' -
Trickovski Ivan 90' -
  Bank G Beoordeel
Maman Hanan 4'  
Gabriel Reuben Shalu 4'  
Demjan Róbert -  
Van Den Eynde Arne -  
Luyckx Alec -  
Bojovic Mijusko -  
Sibum Bas -  
Steppe Kenny -  
Vermeulen Jorn -  
Herbeleef KAA Gent - SK Beveren

Vooraf