Reactie Pedersen: "Wist niet dat ik de bal nog had"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Pedersen: "Wist niet dat ik de bal nog had"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een vreemd zicht, gisteren in de Ghelamco Arena. Nicklas Pedersen stopte met spelen om een penalty te claimen terwijl de bal nog steeds binnen zijn bereik was. Achteraf bleek dat hij niet wist waar de bal zich precies bevond.

Sander De Graeve in Gent

Nicklas, in Engeland zeggen ze wel eens: 'play to the whistle', speel door tot er gefloten wordt.

"Dat weet ik, ik dacht eraan na de fase. Ik wist niet dat ik nog in balbezit was, ik had moeten trappen. Toch was het honderd procent strafschop."

Het was niet de enige fout van de ref.

"Hij wist dat het een strafschop was, na die fase floot hij alles in ons voordeel. Het was een heel vreemde scheids. Hij floot ook af op een moment dat Waasland-Beveren de bal in de zestien gooide."

"Peter Balette was zijn stem kwijt na tien minuten"

Jullie kwamen terug van een vroege achterstand, dit lijkt wel een ander team sinds de coachwissel.

"Dat klopt, er is veel meer positiviteit. De spelers willen vechten voor elkaar. Zelfs wanneer er fouten gemaakt werden, boorden we elkaar niet in de grond. Daar hebben we deze week veel over gepraat. Ik wil niet negatief doen over de vorige trainer, maar Peter geeft vooral opbouwende kritiek. Ik denk dat deze groep dat nodig heeft. Peter was trouwens zijn stem na tien minuten al kwijt vandaag. Veel meer dan wat hoge tonen kwamen er niet meer uit (lacht)."

Je bent pas terug fit, hoe zit het met de conditie? 

"Dat kwartier volstond, het moest niet langer duren. Ik kon maar drie keer trainen deze week. Mits een goeie trainingsweek kan ik volgend weekend langer in actie komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties