FT Antwerpen: "Wij willen die voortrekkersrol in Vlaanderen vervullen"

FT Antwerpen: "Wij willen die voortrekkersrol in Vlaanderen vervullen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond om 21u spelen FT Antwerpen en Chatelineau de beslissende wedstrijd voor de titel. De heenwedstrijd draaide uit op een 4-4-gelijkspel en coach Karim Bachar denkt dat ook de terugmatch een spel van details zal worden.

Door Johan Walckiers

Die heenmatch had zelfs al beslissend kunnen worden, maar uiteindelijk haalde Chatelineau toch nog een gelijkspel uit de brand. "We stonden 0-3 voor", aldus Bachar. "Spijtig van die goal op het einde. Het kan een voordelig resultaat zijn natuurlijk, maar dat valt nog af te wachten."

"Dat is ook het grote verschil tussen ons en Chatelineau. Wij hebben de jeugd en het talent. Er zit bij ons maar één speler over de 30, de rest zijn allemaal prille twintigers. Bij Chatelineau zijn het bijna allemaal jongens boven de dertig en die hebben de ervaring mee. Je ziet ook dat die bij een achterstand heel rustig blijven. We hebben nu wel het thuisvoordeel. De Lotto Arena is nu wel niet onze thuishaven, maar het is en blijft Antwerpen", knikt Bachar. "Het zullen de details zijn die de doorslag geven."

Mooi dat wij met eigen jeugd voor de prijzen meespelen

Chatelineau is de voortrekker in Wallonië, FT Antwerpen wil dat zijn in Vlaanderen. "Het is mooi dat wij met eigen jeugd voor de prijzen meespelen. FT Antwerpen is een project dat zoveel mogelijk de eigen jeugd een kans wil geven. Na het EK is het allemaal wel wat gegroeid. Je ziet dat ploegjes zich inschrijven van op het moment dat ze met zeven of zo zijn. Maar qua media-aandacht kan het allemaal nog beter."

Ook FT Antwerpen groeide door naar semi-professionalisme. "We hebben toch een goed bestuur op poten gezet. En één keer in de week trainen we met een fyscial coach. Maar we willen nog groeien. In Wallonië speelt Chatelineau een voortrekkersrol. En je had ook Action, die volledig professioneel waren. Voor Vlaanderen willen wij dat zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties