Van der Elst niet vol enthousiasme over contractverlenging Preud'homme: "Maar nu heeft hij geen excuses meer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 91 reacties
Van der Elst niet vol enthousiasme over contractverlenging Preud'homme: "Maar nu heeft hij geen excuses meer"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme moet het blauw-zwarte schip in rustiger wateren laten varen. De oefenmeester slaagde de voorbije maanden niet in zijn opzet, maar werd toch bedankt met een contractverlenging tot 2019. Franky Van der Elst is echter op zijn hoede. "Hopelijk pakt het deze keer wel goed uit."

Door Cédric De Volder

Michel Preud'homme zal ook de komende jaren aan het roer zitten op Olympia. De Luikenaar volgde eerder dit seizoen Juan Carlos Garrido op als oefenmeester van Club Brugge en krijgt daar nu een pak bevoegdheden bij. Franky Van der Elst hoopt dat de visie van Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe deze keer wel succes kent. Al is ook the Fox niet razend enthousiast.

"Het kan zeker en vast een goede zaak zijn om Preud'homme voor zo'n lange periode vast te leggen", aldus Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De coach krijgt ook meteen de eindverantwoordelijkheid bij de transfers. Hij zal dus geen excuses meer kunnen inroepen omtrent zijn spelersgroep, hé."

Het is de laatste jaren telkens iets geweest bij Club

Toch is het duidelijk dat de voormalige aanvoerder van Club en de Rode Duivels voorzichtig is in zijn woorden. "Het is de laatste jaren telkens iets geweest bij Club, hé. Nu is dus blijkbaar ook de rol van Arnar Gretarsson uitgespeeld. Maar dat alles neemt niet weg dat de fans één grote drang hebben: de titel. En volgend jaar zal het al tien jaar geleden zijn."

"Ik wil niet beweren dat volgend seizoen een alles-of-nietsjaar zal worden voor Club", besluit Van der Elst. "De verwachtingen gingen al steil omhoog toen Preud'homme werd voorgesteld. Die zijn nu alleen maar hoger geworden. En die fans zitten momenteel ook met één vraag: hoe zal de groep er binnenkort uitzien?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties