Reactie Wilmots streng na 5-1 zege: "Met die nonchalance kan ik niet lachen"

Robby Morren
Robby Morren
| 134 reacties
Wilmots streng na 5-1 zege: "Met die nonchalance kan ik niet lachen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zetten Luxemburg met 5-1 opzij maandagavond. Toch hield Marc Wilmots gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. Hij zag positieve zaken, maar ook verschillende dingen die hem niet tevreden stemden. Zo sprak hij over een niet afgesproken positiewissel en nonchalance.

Robby Morren in Genk

Negatieve punten

1 Te nonchalant

Vooral in de eerste helft stelden de Belgen bij momenten teleur. "In de eerste helft lieten we te veel ruimte en speelden we te nonchalant. Daar was misschien wel een reden voor, het was een tweetal weken geleden dat de spelers nog een wedstrijd hadden gespeeld. Die nonchalance mag niet gebeuren, zeker niet in een internationale wedstrijd. Hier kan ik echt niet om lachen", benadrukte de bondscoach.

“Ik moet Luxemburg feliciteren met hun goal. Het was een mooie actie en schot, heel moeilijk te verdedigen.  Onze tweede helft was een stuk beter. We recupereerden snel de bal en we creëerden heel wat kansen.”

2 Te weinig impact op het middenveld

Centraal op het middenveld liep het in het eerste bedrijf niet zoals de bondscoach had gewild. "We hebben twee kansen weggegeven in de eerste helft. We moeten bekijken vanwaar die kwamen. We kregen te weinig impact centraal op het middenveld, dat is het hart van je ploeg en daar vonden we niet altijd de juiste oplossingen.”

“In de toekomst moeten de spelers erin slagen zelf oplossingen te vinden en dat is ons collectief niet gelukt. Het is nog een jonge ploeg en we moeten nog leren, dat is normaal.”

3 Ongevraagde positiewissel

Nog een element waarover de bondscoach niet te spreken was, was de positiewissel van Mirallas en Lukaku. “In de eerste helft ging Kevin Mirallas in de punt spelen en Lukaku op rechts, terwijl dat niet afgesproken was. Dat gaat niet, iedereen moet op zijn plaats blijven. Tijdens de rust heb ik daarover gesproken.”

Positieve punten

1 Geen geblesseerden

Wat er dan wel positief was? "Ik heb niet zo heel veel geleerd uit deze wedstrijd. Ik ken mijn spelers goed. Het belangrijkste is dat er geen geblesseerden gevallen zijn. Er kan altijd een trap vallen.”

2 Het resultaat

“We hebben met 5-1 gewonnen en we hebben veel kansen gecreëerd en we hebben het spel gemaakt. Het is dus niet allemaal negatief, denk ik. Ik ben heel perfectionistisch. We gaan nu naar Zweden voor een moeilijke verplaatsing, maar het gaat om de voorbereiding. We moeten zorgen dat we klaar zijn op 17 juni."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties