Update: Goed nieuws voor Vermaelen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Update: Goed nieuws voor Vermaelen
Foto: © Photonews

Gisteren was het schrikken in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland. Al na dertig minuten moest Thomas Vermaelen, voor het eerst aan de aftrap op dit WK, al naar de kant. Nu blijkt dat het om een verrekking gaat.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Het WK zit er dus nog niet op voor Vermaelen. Een scan wees uit dat de verdediger een verrekking heeft opgelopen en geen scheurtje. Dat betekent dat hij wellicht over een weekje opnieuw zal kunnen voetballen."

"Thomas is vandaag met dokter Declercq naar het ziekenhuis gegaan om een echo te laten maken. In de loop van de namiddag (Braziliaanse tijd, nvdr.) zal ik jullie meer uitleg kunnen geven", aldus Wilmots. We mogen dus nog een tweet verwachten van de bondscoach.

Wilmots zit in met Vermaelen. "Het was niet zijn dagje gisteren. Eerst ging hij in de opwarming al knie tegen knie. In de match kwam hij dan met zijn oog tegen het hoofd van een rus terecht, zijn oog ziet er niet uit vandaag. Dan nog die blessure. Ik heb hem gezegd het achter zich te laten."

"Vandaag is een nieuwe dag en misschien kan hij, als de blessure meevalt, na een behandeling met Lieven Maesschalck toch opnieuw in actie komen. Hij heeft misschien maar een kleine week nodig om te herstellen, maar we moeten afwachten."

Voor het overige stond vandaag een dag recuperatie voor de basisploeg op het programma. Zij die lang speelden gingen fietsen. De bankzitters werkten samen met Mirallas, die niet lang speelde, enkele wedstrijdjes af. Ook Origi verscheen even op het veld, maar ging daarna toch fietsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties