FIFA, stuur die bijtgrage Suarez huiswaarts aub

Robby Morren
Robby Morren
| 37 reacties
FIFA, stuur die bijtgrage Suarez huiswaarts aub
Foto: © Photonews

Luis Suarez, een geweldige voetballer, maar met een bijzonder vreemd trekje. Voor de derde keer zette hij zijn tanden in de tegenstander. Dit hoort niet op een voetbalveld en al zeker niet op een WK met wereldwijd miljoenen kijkers. FIFA, kom met een duidelijk signaal.

De grootste kunstenaars zijn een beetje gek, wordt wel eens gezegd. Zou het ook gelden voor sommige voetballers? Niemand die twijfelt aan het talent van Luis Suarez en elke voetballiefhebber geniet van zijn magistrale ingevingen en doelpunten. Maar moet dit derde bijtincident dan maar met de mantel der liefde worden bedekt?

Wij vinden van niet. Eerder zette Suarez al zijn tanden in PSV-speler Bakkal en in Chelsea-verdediger Ivanovic en ook bij de Italiaan Chiellini is de bijtwonde heel duidelijk zichtbaar. Liverpool veroordeelde het gedrag van zijn vedette en liet al verstaan hem niet te zullen verdedigen. Mooi zo.

Vreemd toch dat een speler van zijn niveau het in zijn hoofd haalt om de tegenstander -opnieuw- te bijten. Wat gaat er op zulk een moment door zijn hoofd? Wilde hij een reactie van uitlokken bij Chiellini? Of wilde hij zich revancheren omdat hij eerder hard was aangepakt door de Italiaan. God weet wat er door het hoofd van de Uruguyaan speelde, maar hier is een duidelijk signaal op zijn plaats. 

FIFA start een onderzoek naar het incident. De beet aan Ivanovic leverde Suarez een schorsing van 10 speeldagen op. We hopen dat de Wereldvoetbalbond, gezien het al derde keer is, er minstens even zwaar aan zal tillen en Suarez dit WK geen voet meer op het Braziliaanse gras laat zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties