Datum: 22/08/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
KRC Genk boekt eerste zege tegen leider AA Gent
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
KRC Genk boekt eerste zege tegen leider AA Gent
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. In een bijzonder aantrekkelijke pot voetbal gaven de Limburgers aanvankelijk een 2-0 voorsprong uit handen, maar Okri werkte in de tweede helft alsnog de 3-2 tegen de touwen.

Robby Morren en Sander De Graeve in Genk

Bij Racing Genk mocht Laszlo Köteles mocht, na de blunders van Marco Bizot, opnieuw zijn plaats innemen onder de lat. Cissé nam de plaats in van de geblesseerde Vossen. Hein Vanhaezebrouck wisselde op drie plaatsen: Milicevic, Habibou en Dejaegere hielden Raman, Oussalah en Lepoint op de bank.

Alex Mcleish en doelpuntenregen

Heel wat gebeurtenissen in de rand voor de aftrap in Limburg. Zo werd bekendgemaakt dat Alex Mcleish de nieuwe coach van Genk wordt en viel de regen werkelijk met bakken uit de lucht. De wedstrijd dan. Die  was bijzonder leuk om volgen met liefst vier treffers in de eerste helft.

De eerste kans was voor de bezoekers, maar Depoitre kon zijn voet net niet tegen de voorzet van Habibou zetten. Laszlo Köteles, wat werd die enthousiast onthaald door het publiek, had een goede reflex in huis op een poging van Habibou.

Genk had na een halfuur een dubbele voorsprong te pakken na twee mooie aanvallen. Twee keer zorgde Buffel voor de assist, Cissé en Mboyo scoorden. In amper 4 minuten gaven de Limburgers hun voorsprong alweer prijs. Dejaegere scoorde de aansluitingstreffer met een schuiver in de linkerbenedenhoek en Milicevic draaide een vrije trap enig mooi binnen. (2-2) Het sein voor de spionkop om enkele zwarte rookbommen te gooien en het ontslag te eisen van technisch directeur Gunther Jacob.

Genk kwam stevig uit de kleedkamer, maar Matz Sels bewees nogmaals zijn uitstekende vorm. Hij had een prima reflex in huis op een poging van Okri en zette zijn vuisten tegen een knal van Buffel, maar het was slechts uitstel. Opnieuw bracht Buffel de bal voor, Anele verlengde en Okri werkte de 3-2 tegen de netten. In het slot kwamen Schrijvers en Mboyo nog dicht bij een treffer.

AA Gent loopt zo tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan, voor Genk is het pas de eerste driepunter. De Schot Alex Mcleish zag mogelijkheden.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Tshimanga Derrick   90' 6
Kabasele Christian   90' 7
Anele Ngongca A 90' 6
Kumordzi Bernard Yao 90' 7
Gorius Julien 90' 6
Mboyo Ilombé 90' 7
Okriashvili Tornike 90' 8
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 7
Buffel Thomas A A   90' 8
Köteles Laszlo   90' 5
Cissé Sekou 75' 6
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 15' 6
Walsh Sandy -  
Castagne Timothy -  
Bizot Marco -  
De Ceulaer Benjamin -  
Gerkens Pieter -  
Milinkovic-Savic Sergej -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Foket Thomas 90' 6
Belhocine Karim   90' 3
Gershon Rami 90' 7
Asare Nana 90' 6
Kums Sven 90' 7
Neto Renato 84' 6
Dejaegere Brecht 90' 6
Milicevic DanijelA 78' 8
Depoitre Laurent 90' 7
Habibou Habib 77' 6
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 13' 6
Lepoint Christophe 12' 4
Van der Bruggen Hannes 6'  
Puljic Ante -  
Zolotić Nermin -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Vandenbussche Brian -  
Oussalah Mustapha -  
Herbeleef KRC Genk - KAA Gent

Vooraf