Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Dit weekend kregen we enkele spectaculaire wedstrijden voorgeschoteld. Charleroi, Cercle Brugge en Racing Genk behaalden hun eerste overwinning van het seizoen en op Standard kregen we de gekste match van de competitie. Kijk snel wie erbij is in het team van de week!

Doel

Helemaal achteraan ons elftal kiezen we voor Olivier Werner. Dat Cercle die eerste zege kon binnenhalen was grotendeels aan hem te danken. De ex-doelman van Bergen keept al een hele tijd op een hoog niveau. In onze top-drie van doelmannen vinden we dit weekend ook nog de twee goalies van Westerlo terug. Koen Van Langendonck én Maxime Annys bezorgden hun team een punt op Standard.

Verdediging

Achterin vinden we één van de luitenanten van Werner. Stef Wils zorgde samen met Noé Dussenne voor een stevig blok. Wils kon ons het meeste overtuigen en staat in het team. Verder vinden we op rechts Cissako die al na vijf wedstrijden bewezen heeft dat ze bij Zulte Waregem Davy De fauw niet zo hard gaan missen als gedacht.

Op links treffen we een speler die zich nu nog altijd afvraagt waarom hij in godsnaam niet scoorde. Van Damme was tegen Westerlo alomtegenwoordig, maar trof doelhout en doelman op zijn weg. Een assist lukte wel.

Middenveld

Op het middenveld moesten we deze week wat schuiven. Vijf aanvallend ingestelde spelers maakten indruk. Milicevic, assist met de hak én knappe vrijschop tegen Genk, en Cordaro komen daarom even depanneren op de acht. Voor hen kiezen we voor Aoulad die met twee assists voor Gounongbe Standard een lesje gaf in efficiëntie.

De flanken worden bevolkt door Claes, mooie goal en dito wedstrijd, en Thomas Buffel. Die laatste tekende voor een totaalprestatie tegen AA Gent. Vooral zijn assist op Mboyo mocht er zijn.

Aanval

Voorin kunnen we niet om twee grote jongens met een neus voor goals heen. Elimane Coulibaly bewees tegen zijn ex-club Kortrijk dat hij nog lang niet versleten is. Hij vlamde de twee goals voor Oostende op het bord. Ook Gounongbe maakte indruk. Zijn twee rozen tegen Standard zorgden voor een knap punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties