Ondertussen in Mechelen: "Stap voor stap werken in stadiondossier"

Ondertussen in Mechelen: "Stap voor stap werken in stadiondossier"
Foto: © SC

Terwijl er rond de stadions van de Rode Duivels (en Anderlecht) en Club Brugge weer veel fuzz is, en er in het Regenboogstadion een nieuwe tribune bijna af is, blijft het in Mechelen voorlopig stil. De stad heeft zich een maand geleden borg gesteld, maar alles wordt stap voor stap bekeken.

Dankzij de goedkeuring van de stad kan KV Mechelen een banklening aangaan voor de financiering van de renovatie van het stadion. Dat was een eis van van de financiële instelling. En als de club ooit zijn banklening niet zou kunnen afbetalen, dan kan de stad de tv-gelden opeisen en dat geld aan de bank storten.

Het was toen al duidelijk dat er nog een hele administratieve procedure moest doorlopen, te beginnen met het Milieueffectenrapport, het MER. De stadiondirecteur was duidelijk: "We pinnen ons niet vast op een nieuwe bouwdatum."

Geen top-6 tot nieuwe stadion

En ook de fans laten zich niet opjagen in het dossier. "We moeten het stap voor stap bekijken. Er zal nog een hele reglementering volgen met het MER en de vergunning. Je leert daardoor dat het belangrijk is om achter de schermen te werken", aldus het supportersorgaan.

Een nieuw stadion is wel nodig, weten de fans: "Als we daarin het bestuur mogen citeren: 'We zullen geen top-6 moeten ambiëren tot het nieuwe stadion er is.' Maar er is meer: het gaat niet enkel over de beste spelers moeten laten gaan, maar ook over comfort voor toeschouwers en inkomsten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties