De Guzman driemaal aan het kanon voor Napoli

In groep I strijden nog drie ploegen voor de eerste twee posities, die uitzicht geven op de volgende ronde. Napoli speelde tegen rechtstreekse concurrent Young Boys Bern dus een belangrijk duel, en won dankzij een uitstekende De Guzman.

Napoli ontving vanavond in het eigen San Paolo-stadion Young Boys Bern, die op de vorige speeldag nog 2-0 wonnen van de Italianen. Met Mertens in de basis ging Napoli vol voor de zege, maar de kleine Belg zag zijn schot gered door doelman Mvogo. Jonathan de Guzman voelde zich vandaag goed in zijn sas, en dat zorgde voor vuurwerk. In de blessuretijd van de eerste helft zette de Nederlander zijn team op rozen met de rustpauze in het vooruitzicht. Met een prachtig schot verschalkte hij doelman Mvogo een eerste maal.

Dit kunstje deed hij in de 65e minuut nog eens over. Zapata zette zich stevig door en gaf een pass opzij naar de Guzman, die de bal met een sliding beroerde en zo de score verdubbelde. Om zijn avond helemaal perfect te maken scoorde hij zeven minuten voor tijd zijn derde van de avond, en kan dus terugblikken op een prachtige avond.

In de andere wedstrijd in groep I won Sparta Praag zijn wedstrijd tegen Bratislava met 4-0, en komt zo samen met Napoli aan de leiding.