MPH neemt voorbeeld aan heenwedstrijd: "Enkel efficiëntie moet beter"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
MPH neemt voorbeeld aan heenwedstrijd: "Enkel efficiëntie moet beter"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kan morgen in het Park Stadion van FC Kopenhagen een optie nemen op een Europese winter. Michel Preud'homme waant zich echter nog niet zegezeker. "De uitslagen is onze groep zeggen genoeg", aldus de Luikenaar. "Het niveau van de clubs ligt enorm dicht op elkaar."

Cédric De Volder in Kopenhagen

En Michel Preud'homme heeft gelijk. Club Brugge toonde zich in de heenwedstrijd dan wel beter dan de Deense hoofdstedelingen, maar kreeg in de slotminuten bijna het deksel op de neus. "Ik heb een aantal zaken geleerd na die partij", aldus de Luikenaar. "Een analyse van de tegenstander maken is één, maar je kent een ploeg pas echt als je er ook effectief tegen hebt gespeeld."

"In het Jan Breydelstadion kregen we een pak kansen om de wedstrijd te winnen", gaat Preud'homme verder. "Vooral in de tweede helft was dat het geval. Het doelpunt van Kopenhagen kwam via een counter tot stand, hé. Of ik iets wil veranderen morgen? Ik vond onze aanpak goed. Enkel de efficiëntie moet beter."

Overwinning kan ons goede uitgangspositie opleveren. Bij gelijkspel zijn we eigenlijk afhankelijk van partij tussen Kopenhagen en Torino

Vooral het spitsenduo van Kopenhagen oogste in de heenwedstrijd een pak lof. Matthias Jørgensen en Andreas Cornelius (onzeker voor de wedstrijd, nvdr.) deden de blauw-zwarte verdediging bij momenten zweten. "Maar we hebben dat thuis goed opgelost. Met Timmy Simons hebben we dan ook een speler in de rangen die tactisch perfect kan bijsturen. En dan zijn er geen verschuivingen nodig in het elftal."

Het is simpel morgen: een overwinning betekent de Europese overwintering. Is dit dan de belanrgijkste partij van deze campagne? "Een overwinning kan ons een goede uitgangspositie opleveren", besluit Preud'homme. "Maar de uitslagen in onze groep zeggen genoeg. Het niveau van de clubs ligt enorm dicht op elkaar. Een gelijkspel morgen? Dan ben je eigenlijk afhankelijk van de partij tussen Kopenhagen en Torino."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties