Preud'homme: "Het was zelfs beter dan voorgesteld"

Preud'homme: "Het was zelfs beter dan voorgesteld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge zette een glansprestatie neer tegen Kopenhagen en Michel Preud'homme was dan ook zichtbaar tevreden na de wedstrijd. Vooral de eerste helft was uitstekend.

"We speelden een goede eerste helft. Ik zag dat mijn team heel gefocust was op wat we in de week trainden. Het was zelfs beter dan voorgesteld." Preud'homme genoot vooral van het eerste doelpunt. "Dat doelpunt is mijn favoriet omdat we hierop hebben getraind."

Op zijn hoede voor vierde kwartier Kopenhagen

Na de uitstekende eerste helft greep Preud'homme toch in. "Aan de rust heb ik de posities verdedigend herzet." Hij verwees daarbij ook naar de comeback van die andere Belgische club twee dagen geleden. "Zeker met wat er een paar dagen geleden is gebeurd...", zo klonk het. "Ik heb ook herhaald tijdens de rust dat uit de statistieken bleek dat Kopenhagen altijd het best speelt de eerste vijftien minuten van de tweede helft. We wisten dit vanaf de eerste wedstrijd."

Veel potten konden de Denen niet breken, maar toch vond hij dat ook Kopenhagen zijn momenten had. "Winst is belangrijk als je kijkt naar de kwaliteiten van Kopenhagen. Ik ben blij dat we een grote stap zetten richting kwalificatie. Het is belangrijk om weken op voorhand op deze plaats te staan."

Lof voor De Fauw

Preud'homme kwam ook terug op een aantal wissels in de basiself. Met De Sutter wou hij geen risico nemen, omdat hij niet voluit kon spurten. Voor Davy De Fauw, die een zieke De Bock moest vervangen, had hij niets dan lof. "Gelukkig hadden we in de voorbereiding hem daar ook gezet. Hij speelde een perfecte wedstrijd, zowel verdedigend als aanvallend."

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties